Odprta Kuhinja

Sorbet iz rdečega vina in borovnic

A+   A-
Vina pač ne moremo preskočiti, mar ne?


Sestavine


- 150 g zamrznjenih borovnic
- 2 dl vode
- 140 g sladkorja
- 7 žlic rdečega vina

Priprava


1. Najprej naredimo sirup: zavremo vodo s sladkorjem in pustimo kuhljati dobre 3 minute. Malce ohladimo.

2. V mešalnik damo borovnice, sirup (vodo s sladkorjem), rdeče vino in dobro zmešamo. Vlijemo v posodico (najbolje kar plastično) in postavimo za nekaj ur v zamrzovalnik (dokler se ne strdi).
Namig: Preden ga postrežemo, naj sorbet 5 minut stoji na sobni temperaturi.

Priporočamo: Čokoladna torta z rdečim vinom

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 8.11.2018 ob 09:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: