Odprta Kuhinja

Špageti po Piino

A+   A-
Vid: »Bolonjski so kljub vsemu boljši.«


Sestavine


- 300 g špagetov
- 1 majhna bela čebula
- 2 stroka česna
- 50 g slanine
- 2 oranžna korenčka
- 1 rumen korenček
- 100 g gomoljne zelene
- ½ paprike
- 500 ml paradižnikove mezge
- 100 g parmezana
- 2 žlici oljčnega olja
- vejica rožmarina
- šopek sveže bazilike

Priprava


1. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo.

2. Korenček in zeleno olupimo, papriki očistimo semena. Vso zelenjavo v električnem sekljalniku na drobno sesekljamo.

3. Slanino narežemo na majhne kocke.

4. Na oljčnem olju prepražimo čebulo, česen in slanino. Po nekaj minutah praženja dodamo zelenjavo in vse skupaj pražimo še približno 5 minut. Zalijemo s paradižnikovo mezgo, in če je omaka pregosta, dolijemo še nekaj vode. Omaki dodamo še rožmarin in baziliko in pokuhamo od 15 do 20 minut na zmernem ognju.

5. V veliki količini vode skuhamo špagete in serviramo z omako in sveže naribanim parmezanom.

Besedilo: Saša Drobnič Škerjanec

Naslovna fotografija: Jagababa.si

Preberite še: Po čem zares hrepeni otroško srce

Datum Objave: 3.8.2017 ob 16:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj