Špageti s pečenimi češnjevimi paradižniki
A+ A-
Češnjevi paradižniki, posebno sladki in mamljivi, v pečici pa njihova tekočina karamelizira, kar še poudari in poglobi okus.
Tako pripravljene lahko spasirate s popraženim sofritom in shranite v kozarce, lahko pa jih preprosto primešate testeninam, kot smo to naredili mi.
Sestavine
– 500 g češnjevih paradižnikov
– nekaj strtih strokov česna
– krhlji ene hruške
– 200 g oliv
– groba sol
– sladkor
– poper
– bazilika
– oljčno olje
– 1 dl suhega belega vina
– paket testenin
– parmezan
Priprava
1. Paradižnike prebodemo s konico noža in potresemo po pekaču.
2. Dodamo še preostale sestavine, premešamo in postavimo v pečico, segreto na 200 stopinj, za 20 minut.
3. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži in prihranimo zajemalko vode, v kateri so se kuhale.
4. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na ogenj. Karamelizirane sestavine in vse, kar se je oprijelo pekača, deglaziramo z vinom. Postrgamo vsak kotiček pekača in počakamo, da vino malce povre. Sestavine lahko po želji pretlačimo ali spasiramo.
5. Dodamo testenine, zalijemo z zajemalko vode, v kateri so se kuhale, in dobro premešamo. Še malce parmezana in dober tek!
Priporočamo še: Triki za popolno ocvrta jajca
Datum Objave: 20.5.2018 ob 20:05