Steak z zelenim poprom
A+ A-
Po receptu kovača Jožeta Krmelja.
2 kosa pljučne pečenke
2 ali 3 žlice vloženega zelenega popra
1 dl belega vina
oljčno olje
groba morska sol
Ponev dobro segrejemo. Nato nanjo kanemo oljčno olje in dodamo meso, takoj zatem pa ogenj malo zmanjšamo (na steklokeramični plošči bi to pomenilo, da z 9 zmanjšamo na 7).
V ponev vsujemo odcejena zrna zelenega popra.
Ko se po približno dveh minutah meso na eni strani lepo zapeče, ga obrnemo in pečemo naprej.
Zalijemo z belim vinom.
Ko se meso po kakih dveh minutah lepo zapeče še na drugi strani, ga znova obrnemo. Zdaj na vsaki strani pečemo še slabo minuto, nato jed preložimo na krožnik.
Namig: »Če iščemo bolj pečen zrezek, čas peke podaljšamo,«
svetuje kovač Jože Krmelj.
Infobox (Okvirček):
Obisk Loga nad Škofjo Loko je kot potovanje v preteklost. Potovanje v čase, ko je veljal osemurni delavnik, ko so bili ročno narejeni izdelki nadvse cenjeni in ko našega dela še niso uravnavali računalniki, pametni telefoni, robotizirani stroji in druge pritikline sodobnega časa. Samo ogenj, kladivo, nakovalo, potrpljenje in iskrenje!
Datum Objave: 20.5.2022 ob 09:05