Odprta Kuhinja

Sufle s pomladnimi zelmi

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Namesto frtalje sufle!


Sestavine za dva


- veliko prgišče mešanice male strašnice, čemaža, kopriv in zelenja mlade čebule
- 2 jajci
- 2-3 žlice sladke smetane
- 70 g kozjega sira (narezanega na polcentimetrske kocke)
- 100 g naribanega parmezana
- sol, kajenski poper (oboje po okusu!)

Pripomočki


- 2 posodici
- modela za sufle
- papir za peko in bombažna vrvica
- 2 žlici masla za posodi

Priprava


1. Z maslom dobro namažemo posodi in ju bogato potresemo s parmezanom (preostalega zamešamo v zmes). Ovijemo ju v papir, ki ga pritrdimo z vrvico. Drobno sesekljamo oprane in osušene zeli. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Jajci ločimo in iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjaka razmešamo s smetano, dodamo zeli in kajenski poper, parmezan in kozji sir. Dobro premešamo. Nato postopoma dodajamo še sneg in rahlo premešamo.

3. Napolnimo v modla in postavimo v vročo pečico.

4. Pečemo 16-18 minut, da »frtalja« (sufle) naraste in se lepo obarva. Postrežemo takoj!

5. Zraven ponudimo regratovo solato.
Še opozorilo: Ker so sestavine (parmezan in kozji sir) že slane, sufleja dodatno ne solim. Sicer pa, poskusite ...

Poizkusite še: Odlična focaccia

Fotografija in recept: Slavka Ilich
Datum Objave: 23.4.2018 ob 06:04

Več iz te teme:

jajcaslavka ilichSUFLE

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja