Suha juha

Reciklaža surovin, varčevanje časa.

Sestavine

– 2 l juhe, v kateri smo kuhali kračo
– 200 g ješprenja
– 2 rumena korenčka
– 3 rdeči korenčki
– 200 g graha
– šop peteršilja

Priprava

1. Prekajeno svinjsko kračo pristavimo v mrzlo vodo in segrevamo, da zavre. Kuhamo na zmernem ognju. Čas kuhanja je odvisen od velikosti krače: 1,5 kg težko kračo, na primer, kuhamo uro in pol.

2. Ko je krača kuhana, jo vzamemo iz lonca in po površini juhe z žlico poberemo odvečno maščobo.

3. V juho damo kuhat ješprenj, po 20 minutah pa še na tanke kolobarje narezan korenček, grah in nasek­ljan peteršilj.

4. Kuhamo še 20 minut.

Preberite še: Krhki flancati

Recept: Milena Marolt
Fotografija: Roman Šipić

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.