Odprta Kuhinja

Suha juha

Odpri galerijo
A+   A-
Reciklaža surovin, varčevanje časa.


Sestavine


- 2 l juhe, v kateri smo kuhali kračo
- 200 g ješprenja
- 2 rumena korenčka
- 3 rdeči korenčki
- 200 g graha
- šop peteršilja

Priprava


1. Prekajeno svinjsko kračo pristavimo v mrzlo vodo in segrevamo, da zavre. Kuhamo na zmernem ognju. Čas kuhanja je odvisen od velikosti krače: 1,5 kg težko kračo, na primer, kuhamo uro in pol.

2. Ko je krača kuhana, jo vzamemo iz lonca in po površini juhe z žlico poberemo odvečno maščobo.

3. V juho damo kuhat ješprenj, po 20 minutah pa še na tanke kolobarje narezan korenček, grah in nasek­ljan peteršilj.

4. Kuhamo še 20 minut.
Preberite še: Krhki flancati

Recept: Milena Marolt
Fotografija: Roman Šipić
Datum Objave: 5.2.2018 ob 11:02

Več iz te teme:

grahješprenjsuha juha

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja