Suši burger

Ljubitelji sušija bodo navdušeni.

Sestavine

– 300 g riža
– 80 g sipinega črnila
– 100 g dimljenega lososa
– pločevinka sardonov v rastlinskem olju
– 1 paradižnik
– nekaj listov rdeče bazilike
– 1/3 čajne žlice soli
– omaka
– 2 žlici ostrigove omake
– žlica sezamove paste (tahini)
– 4 žlice majoneze

Priprava

1. Riž skuhamo v osoljeni vodi. Oplak­nemo s hladno vodo in dobro odcedimo. V polovico riža primešamo sipino črnilo. Silikonske modelčke za mafine napolnimo z rižem. Z žlico dobro potlačimo, da se riž sprime. Pustimo stati 25 minut.

2. Paradižnik očistimo in narežemo na rezine.

3. Iz modelčka stresemo »beli« riž. Obložimo ga z dimljenim lososom, sardoni, paradižnikom in listi rdeče bazilike. Na vrh položimo »črni« riž iz modelčka. Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljene riževe podloge.

4. Ob osvežujočih suši burgerjih serviramo omako, ki smo jo pripravili iz ostrigove omake, sezamove paste in majoneze.

Naslovna fotografija in recept: Blaž Mehle/Blaž kuha

Preberite še: Divji pujs

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana