Odprta Kuhinja

Svinjska krača s popečenim krompirjem in zelenjavo

Slo., Markišavci, 3.12.2019, Restavracija Kodila je domača gostilna in steak house, foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
A+   A-
Skrivnost dobre svinjske krače je v tem, da meso najprej v ponvi opečemo, da dobi lepo rjavkasto barvo, potem pa ga počasi spečemo še v pečici.


Sestavine za 4 osebe



  • 2 svinjski krači (s kožo ali brez nje)

  • 5 krompirjev

  • 2 večja korenčka

  • 1 manjša bučka

  • 1 buča maslenka

  • 1 zelena

  • 2 rdeči čebuli

  • 3 stroki česna

  • oljčno in rastlinsko olje, groba sol, sveže mlet poper


Priprava


1. Iz hladilnika vzamemo meso in ga pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

2. Medtem olupimo zelenjavo in jo razrežemo na večje kocke, česen samo olupimo.

3. Zelenjavo damo v pekač in jo začinimo z nekaj oljčnega olja, grobo soljo in sveže mletim poprom.

4. Vzamemo ponev z debelim dnom in jo dobro segrejemo na štedilniku.

5. Medtem v krači vtremo rastlinsko olje.

6. V ogreti ponvi meso dobro opečemo z vseh strani, da dobi lepo rjavkasto barvo, potem pa ga premestimo v pekač, pokrit z zelenjavo – zdaj krači še solimo in začinimo s sveže mletim poprom.

7. Pekač pokrijemo s kosom aluminijaste folije.

8. Pečemo uro in pol na 180 stopinjah Celzija. Zatem pazljivo odstranimo aluminijasto folijo.

9. Jed pečemo še dobre pol ure (okrog 35 minut) na isti temperaturi.
Priporočamo še:  VIDEO: Čokoladni kolač s kremnim polnilom

Recept: Daniel Sukič, Šunkarna Kodila
Fotografija: Dejan Javornik
Datum Objave: 23.12.2019 ob 10:12

Več iz te teme:

zelenjavasvinjska kračapopečen krompir

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.