Odprta Kuhinja

Svinjska rulada z zeljem

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Za okusno nedeljsko kosilo.


Sestavine


- 300 g svinjskih zrezkov, 10 g masla
- srednje veliko jabolko, srednje velika čebula
- 2 stroka česna, pol buče hokaido, pol zeljne glave
- čajna žlička sveže nasekljanega rožmarina
- 4 pesti sveže špinače
- naribana lupinica pol limone, sol, poper

Priprava


1. Bučo hokaido dobro operemo, očistimo semen in narežemo na drobne kocke. Pokuhamo jih v vreli vodi, da se zmehčajo.

2. V ponvi segrejemo maslo, dodamo nasekljan strok česna in čebulo ter ju prepražimo do zlato rumene barve.

3. Dodamo na kocke narezano jabolko, rožmarin in naribano limonino lupinico. Kuhamo 5 minut, da se jabolko zmehča. Nato dodamo še skuhano bučo in špinačo. Kuhamo še 2 minuti oziroma toliko časa, da se špinača pokuha. Začinimo s soljo in poprom.

4. Svinjske zrezke z obeh strani potolčemo, jih rahlo posolimo in popopramo. Nadev razporedimo po zrezkih. Previdno jih zvijemo, konce pa prebodemo z zobotrebcem, da bodo obdržali obliko. Nadev, ki ostane, prihranimo za zelje.

5. Ruladice popečemo v ponvi na malo masla z vseh strani, nato pa jih položimo na peki papir in pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija, še 35–40 minut.

6. V tem času pripravimo zelje. Na malo masla prepražimo nasekljan strok česna, dodamo nasekljano zelje in zalijemo z 0,5 dl vode. Kuhamo toliko časa, da se zelje zmehča, nato ga začinimo po okusu in dodamo preostali nadev.

7. Rulade narežemo na manjše koščke in ponudimo z zeljem.
Hranilna vrednost (za 1 porcijo od 2): 400 kcal, 42 g OH, od tega 10 g prehranskih vlaknin in 15 g sladkorja, 11 g M in 36 g B.

Poizkusite še: Pečena svinjska rebrca

Fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo
Datum Objave: 13.10.2019 ob 18:10

Več iz te teme:

mesne jedisvinjinaželjezdravo z anjorulada

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja