Ta dobra večerja: Butterscotch mandljeva strjenka

Odlična sladica!

Sestavine

Butterscotch omaka
– 80 g masla
– 160 g muscovado sladkorja
– 180 ml sladke smetane
– 2 čajni žlički dobrega vaniljevega ekstrakta
– 1/2 čajne žličke soli

Mandljeva strjenka
– 40 g listov želatine
– 400 ml nesladkanega mandljevega mleka
– 400 ml sladke smetane
– 90 g sladkorja
– 0,03 l amaretta

Priprava

1. V posodici stopimo maslo, vmešamo sladkor in nato še smetano. Na zmernem ognju pustimo, da zmes vre 5 minut, vmes ne mešamo. Odstavimo z ognja dodamo vaniljo in sol in premešamo. Pustimo, da se zmes ohladi.

2. Želatino položimo v posodico in prelijemo s hladno vodo. Pustimo stati 5 minut, da se želatina zmehča. V kozico vlijemo smetano in mandljevo mleko ter dodamo sladkor. Mešanico na zmernem ognju zavremo in dodamo amaretto. Še malo pokuhamo. Nato odstavimo in vmešamo dobro ožeto želatino.

3. Mešamo, dokler se želatina ne stopi. Pripravimo si kozarčke po izbiri, ki jih napolnimo z zmesjo (pb. 130 ml zmesi nalijemo v vsak lonček). Pustimo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo, potem pa kozarčke postavimo še v hladilnik za 2 do 3 ure, da se strjenka strdi. Ko je strjenka ohlajena, prelijemo z butterscotch omako, okrasimo in postrežemo.

Fotografija: Nada Mihajlović/CNVOS

Recept: Park Žibert v okviru projekta Ta dobra večerja

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed