Ta dobra večerja: Pulled beef burger

Burger z natrgano govedino.

Sestavine (za 5 burgerjev)

– 5 belih bombet
– česnova majoneza
– kisle kumarice po okusu
-125 g mlade špinače
-1 kg natrganega dušenega mesa
– 250 g sira cheddar

Česnova majoneza
– 300 g majoneze
– 2 stroka česna
– 1 velika žlica limonovega soka
– ščep soli
– poper

Natrgana govedina
– 1 kg govedine (prva četrt)
– 0,5 kg šalotke
– 5 strokov česna
– 0,5 kg korenja
– 0,5 dl dobrega oljčnega olja
– 1 dl belega vina
– 1 dl vode
– sol, poper in začimbe po želji

Priprava

1. Česnova majoneza: Pretlačimo česen, dodamo majonezo, sol in poper ter dobro premešamo. Po želji lahko dodamo tudi druge začimbe.

2. Pekač namastimo z oljčnim oljem in vanj zložimo na nekaj kosov narezano govedino. Zraven dodamo na kolobarje narezano šalotko in korenje. Česen olupimo in ga dodamo v kosu. Zalijemo s preostankom oljčnega olja ter dodamo vino, vodo, sol in začimbe. Najprej meso pečemo pol ure na 180 stopinjah, kasneje zmanjšamo na 110 stopinj in pečemo še vsaj 2 uri, dokler meso ni dovolj mehko, da razpade.

3. Ko je meso pečeno, ga damo iz pekača in ohladimo, preostali sok in zelenjavo pa lahko zmiksamo in polijemo po mesu , ki smo ga natrgali. Zelenjavo lahko pustimo tudi kar v kosih.

4. Sestavljanje burgerja: Bombeto prerežemo in jo iz notranje strani popečemo na maslu. Ko dobimo lepo barvo, spodnji del premažemo s česnovo majonezo. Na majonezo damo kisle kumarice in mlado špinačo. Na vročo natrgano govedino damo sir cheddar, da se stopi.

Recept: Kavarna Tiskarna v okviru projekta Ta dobra večerja
Fotografija: Fotografija: Nada Mihajlović/CNVOS

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed