Ta slastna lešnikova torta vas bo prepričala z enostavno pripravo

Res odlična, trapasto preprosta lešnikova torta za vsako priložnost. Gremo stavit, da bo to hit vašega decembra?

Sestavine

  • 300 g mletih praženih lešnikov
  • 10 jajc, 170 g sladkorja, 100 g čokolade v prahu
  • 2 žlici ruma, cimet (za marmelado)
  • marelična marmelada, 750 ml sladke smetanePriprava

1. Pripravimo model premera približno 21–23 cm in ga oblečemo v peki papir. Pečico vključimo na 200 stopinj. Pripravimo 3 kose peki papirja.

2. Jajca ločimo, rumenjake in sladkor stepamo tako dolgo, da dobimo penasto kremo. Nato dodamo čokolado v prahu, mlete lešnike, rum in ročno premešamo.

3. Beljake stepemo v sneg, nato jih ročno in z občutkom vmešamo v biskvitno testo za torto.

4. V pekač nalijemo tretjino testa in pečemo približno 15 minut, nato enako storimo še dvakrat in pustimo, da se delno ohladi.

5. Marmeladi dodamo cimet, nato jo z malo vode razredčimo.

6. Smetano čvrsto stepemo.

7. Pripravimo prvo plast biskvita: dobro premažemo z marmelado, povrhu dodamo malo smetane in pokrijemo z drugo plastjo biskvita, spet premažemo in tako do tretje plasti biskvita. Celo torto premažemo s smetano in okrasimo.

Namig: Če želite, lahko v smetano vmešate čokolado. Namesto z marmelado lahko namažete s čokolado, vendar tudi to razredčite z nekaj žlicami vode, da bo torta sočna.

Fotografija: Sonja Ravbar

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana