Ta slastna lešnikova torta vas bo prepričala z enostavno pripravo

Res odlična, trapasto preprosta lešnikova torta za vsako priložnost. Gremo stavit, da bo to hit vašega decembra?

Sestavine

  • 300 g mletih praženih lešnikov
  • 10 jajc, 170 g sladkorja, 100 g čokolade v prahu
  • 2 žlici ruma, cimet (za marmelado)
  • marelična marmelada, 750 ml sladke smetanePriprava

1. Pripravimo model premera približno 21–23 cm in ga oblečemo v peki papir. Pečico vključimo na 200 stopinj. Pripravimo 3 kose peki papirja.

2. Jajca ločimo, rumenjake in sladkor stepamo tako dolgo, da dobimo penasto kremo. Nato dodamo čokolado v prahu, mlete lešnike, rum in ročno premešamo.

3. Beljake stepemo v sneg, nato jih ročno in z občutkom vmešamo v biskvitno testo za torto.

4. V pekač nalijemo tretjino testa in pečemo približno 15 minut, nato enako storimo še dvakrat in pustimo, da se delno ohladi.

5. Marmeladi dodamo cimet, nato jo z malo vode razredčimo.

6. Smetano čvrsto stepemo.

7. Pripravimo prvo plast biskvita: dobro premažemo z marmelado, povrhu dodamo malo smetane in pokrijemo z drugo plastjo biskvita, spet premažemo in tako do tretje plasti biskvita. Celo torto premažemo s smetano in okrasimo.

Namig: Če želite, lahko v smetano vmešate čokolado. Namesto z marmelado lahko namažete s čokolado, vendar tudi to razredčite z nekaj žlicami vode, da bo torta sočna.

Fotografija: Sonja Ravbar

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed