Res odlična, trapasto preprosta lešnikova torta za vsako priložnost. Gremo stavit, da bo to hit vašega decembra?
Sestavine
300 g mletih praženih lešnikov
10 jajc, 170 g sladkorja, 100 g čokolade v prahu
2 žlici ruma, cimet (za marmelado)
marelična marmelada, 750 ml sladke smetane
— Priprava
1. Pripravimo model premera približno 21–23 cm in ga oblečemo v peki papir. Pečico vključimo na 200 stopinj. Pripravimo 3 kose peki papirja.
2. Jajca ločimo, rumenjake in sladkor stepamo tako dolgo, da dobimo penasto kremo. Nato dodamo čokolado v prahu, mlete lešnike, rum in ročno premešamo.
3. Beljake stepemo v sneg, nato jih ročno in z občutkom vmešamo v biskvitno testo za torto.
4. V pekač nalijemo tretjino testa in pečemo približno 15 minut, nato enako storimo še dvakrat in pustimo, da se delno ohladi.
5. Marmeladi dodamo cimet, nato jo z malo vode razredčimo.
6. Smetano čvrsto stepemo.
7. Pripravimo prvo plast biskvita: dobro premažemo z marmelado, povrhu dodamo malo smetane in pokrijemo z drugo plastjo biskvita, spet premažemo in tako do tretje plasti biskvita. Celo torto premažemo s smetano in okrasimo.
Namig: Če želite, lahko v smetano vmešate čokolado. Namesto z marmelado lahko namažete s čokolado, vendar tudi to razredčite z nekaj žlicami vode, da bo torta sočna.
Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.
Zakaj imamo na portalu Odprta kuhinja radi piškotke?
S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.
Več informacij ›STRINJAM SE