Odprta Kuhinja

Tako bo solata z radičem nekaj posebnega

Tako bo solata z radičem nekaj posebnega (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Nekatere solatke so nežnih okusov in služijo kot osvežilen obhrust poleg glavne jedi. Tale jesenski krožnik zagotovo ni takšen.

Na njem je hruška kontrast grenkemu radiču, orehi poskrbijo za sezonsko hrustljavost, vse skupaj pa močno obogati preliv na osnovi bučnega olja, balzamičnega kisa in medu. Taka solata se odlično poda k podobno klenemu kosilu, brez težav pa prevzame tudi vlogo glavne jedi.

Solata z radičem, hruško in orehi

  • manjša glava radiča
  • 2 pesti orehovih jedrc
  • hruška

Preliv

  • 3 žlice bučnega olja
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa
  • 1 šalotka
  • žlička medu
  • žlička gorčice
  • 2 ščepca soli

Priprava

  1. Sestavine za preliv natlačimo v sekljalnik in jih pošteno zmešamo.
  2. Hruško razpolovimo in iz nje odstranimo peščišče.
  3. Narežemo jo na 2–3 mm tanke rezine, za kar je priporočljivo uporabiti mandolino.
  4. Radič operemo in osušimo, nakar ga natrgamo in razporedimo po krožniku.
  5. Nanj zložimo rezine hruške in potresemo orehe.
  6. Po solati popršimo še naš drzni preliv.

Priporočamo še: Tako boste zelje najlažje narezali zelo na tanko (VIDEO)

Datum Objave: 30.10.2024 ob 06:10

Več iz te teme:

solateradičsolatni preliv

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.