Odprta Kuhinja

Tako naj bi v resnici uporabljali lupilec za krompir

A+   A-
Vsak se lupljenja krompirja loteva po svoje, v teh dneh pa uporabnike tiktoka preseneča video, ki uči pravilne uporabe pripomočka za lupljenje.


V dobi družbenih omrežij se ob ogledu marsikaterega videa vprašamo, kako se nismo določenih trikov domislili že prej. V teh dneh je to posnetek uporabnice Jenniabs3, ki je na tiktoku delila svoj pogled na pravilno uporabo lupilca za krompir.

@jenniabs3 Did you know? #kitchengadgets ♬ original sound - Dinner Recipes | Kitchen Tools


Vsakdo zna olupiti krompir, bi si mislili, kajne? No, dokler z gomolja uspešno odstranimo olupek, to drži, vprašanje pa je, ali smo pri delu kar najbolje izkoristili pripomoček za lupljenje. Avtorica zgornjega videa namreč trdi, da smo ga do zdaj najverjetneje uporabljali narobe.

Navadno se lupljenja krompirja lotimo tako, da olupek z enakomernimi potegi lupilca odstranimo le v eni smeri. Uporabnica zgornjega videa pa pojasnjuje, da je rezilo lupilca v resnici obojestransko in da bomo, če ga bomo temu primerno uporabili, krompir olupili dvakrat hitreje.

Tako bodo hitreje pripravljeni pire, pražen in pečen krompir, seveda pa pazite, da se pri lupljenju zaradi hitrosti ne bi poškodovali. Previdnost velja ohraniti na prvem mestu.
Preberite še: S strokovnjakinjo o bontonu: napaka, ki jo v restavraciji prepogosto počnemo

Fotografija: quintanilla/Getty Images
Deloindom.si: Recept za doma narejeno naravno sredstvo proti plevelu
Datum Objave: 1.5.2023 ob 08:05

Več iz te teme:

krompirtiktoklupljenje krompirja

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja