Tako pripravljen brokoli je boljši od pečenega krompirčka, pravi splet

Brokoli je vedno zelo dobrodošel vir vitaminov. Tako pripravljenega bodo jedli celo najbolj izbirčni.

Marsikdo kot otrok ni maral brokolija, odraslim brbončicam pa ta košata zelenjava precej odgovarja. Mala drevesca lahko uporabimo v mnogih jedeh, brokoli pa se odlično odreže tudi v vlogi priloge. Lahko ga le narežete na manjše kosce ter malce pokuhate v vodi. Kaj hitro je kuhan tudi na sopari, tokrat pa ga bomo pripravili v pečici.

Verjetno veste, da v lahko v pečici vedno v nekaj deset minutah pripravimo odlično zelenjavno prilogo, danes pa brokolija ne bomo le popekli, temveč ga tudi obogatili. Gre za recept Ine Garten, ki ga je malce izboljšal »laični gurman« ter svojo različico delil na spletu. Prav ta pa je sprožila pravi val navdušenja spletnih uporabnikov. »Tako pripravljen brokoli je boljši od pečenega krompirčka,« je bil navdušen eden izmed obiskovalcev bloga. »Odkar sem odkril ta recept, si za večerjo raje privoščim to kot pa sočen steak,« se je oglasil drugi. Takšnih in podobnih komentarjev se je zvrstilo toliko, da je portal Food52 ta recept razglasil za najboljši brokolijev recept na svetu.

Če si želite torej poskusiti, kakšnega okusa je najboljši brokoli na celem planetu, torej predlagamo, da se lotite spodnjega recepta. Sploh ne boste verjeli, kako je preprost!

Sestavine

  • ½ kg brokolija
  • 4 stroki česna
  • 6 ½ žlic oljčnega olja
  • 1 ½ čajne žličke soli
  • ½ žličke sveže mletega popra
  • 2 žlički limonove lupinice
  • 2 žlici limonovega soka
  • 3 žlice praženih pinjol
  • 30 g parmezana
  • 2 žlici sesekljanih listov bazilike

Priprava

1. Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.

2. Brokoli zrežite na manjša drevesca, steblo pa razrežite na manjše kose. Vse skupaj razporedite na pekač in pokapljajte s 5 žlicami oljčnega olja. Solite in poprajte ter porinite v segreto pečico in pecite 20 do 25 minut, da brokoli malce porjavi.

3. Pladenj vzemite iz pečice in ga takoj malce premešajte, dodajte žlico in pol oljčnega olja, limonovo lupinico, pokapljajte z limonovim sokom, potresite pinjole, nariban parmezan in baziliko.

4. Postrezite še vroče.

Preberite še: Najboljši hrustljavi krompir, pripravljen v ponvi

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed