Tako pripravljen francoski sir v listnatem testu je letos pravi hit
Vsako leto se na prazničnih mizah znajdejo tradicionalne jedi, poleg njih pa je vedno dobro postaviti še kaj novega. Tako poleg klasik poskrbimo tudi za vedno dobrodošla presenečenja. Tokrat bomo za novost na mizi poskrbeli s silvestrskim prigrizkom, ki v teh dneh kraljuje na družbenih omrežjih.
Pripravili bomo snežinke iz francoskega sira brie, ki je znan po svoji mehki sredici, v družbi listnatega testa pa bo na mizi naredil velik vtis. Testo je umetelno oblikovano v obliko snežinke, kar ustvari vizualno čudovito predstavitev. Priprava ni preveč zahtevna, potrebujemo pa le kolesce sira in zavitek listnatega testa. Namesto sira brie lahko uporabimo tudi sir camembert, ki se bo prav tako odlično odrezal.
Kot si lahko ogledate v videu, sir razrežemo v obliko snežinke, nato pa vsak posamezen del zavijemo v trak listnatega testa. Vse skupaj nato sestavimo na pladenj ter na hitro spečemo v pečici.
Sestavine
- zavitek listnatega testa
- kolesce sira brie ali camembert
Priprava
- Iz listnatega testa izrežemo dva kroga v premeru pekača ali litoželezne ponve, v kateri bomo pekli snežinko. Prvega položimo na dno posode, drugega pa razrežemo na dober centimeter široke trakove.
- Kolesce sira razrežemo v obliki snežinke, tako kot v videu. Posamezne koščke nato ovijemo v listnato testo.
- Ovite dele snežinke nato nazaj sestavimo v prvotno obliko ter jih položimo v ponev oziroma pekač.
- Vse skupaj postavimo v pečico in pri 180 stopinjah Celzija pečemo približno 20 minut oziroma toliko časa, da je testo pečeno, brie pa je rahlo tekoče teksture.
- Jed še toplo postrežemo v družbi izbrane priloge. Priporočamo, da zraven ponudite svojo najljubšo marmelado, ki se bo odlično ujela s slanim okusom francoskega sira. Po želji lahko snežinko prelijete tudi z medom ali pa jo servirate v družbi slanega dodatka, kot je na primer pesto.