Tako pripravljene piščančje prsi bodo postale vaše najljubše kosilo
Veliko govorimo o tem, kako pomembno je, da je naš krožnik čim bolj uravnotežen, hkrati pa vsebuje dovolj beljakovin. Te so namreč izjemno dragoceno gorivo za naš hiter vsakdan, zato je današnja ideja za enostavno kosilo kot nalašč za obroke med tednom. Tudi s pomivanjem posode ne bomo zapravljali časa, saj bo vse skupaj nared kar v enem loncu. Gre za enega izmed tistih receptov, ki je končan v slabe pol ure, končni rezultat pa izjemno okusen.
V glavni vlogi se odlično znajdejo piščančje prsi, za katere pogosto iščemo nove in nove ideje, kako jih pripraviti. Tokrat se bodo znašle v družbi kremastih testenin, drugih sestavin pa potrebujemo le malo. Čebula, česen, začimbe, jušna osnova in parmezan bodo dovolj, da pričaramo prav krasno jed, ki ji po želji lahko dodamo tudi zelenjavo, ki jo imamo na zalogi. Če pa imamo pri roki še svež peteršilj, je zmaga zagotovljena.
Seveda pa ne pozabite na veliko skledo solate.
Sestavine
- žlica oljčnega olja
- zavitek piščančjih prsi (4 piščančji zrezki)
- žlica mediteranskih začimb
- 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
- sol in poper
Za testenine
- žlica oljčnega olja
- žlica masla
- sesekljana čebula
- 6 strokov česna
- 400 g testenin
- pol litra jušne osnove
- skodelica ribanega parmezana
- 120 ml sladke smetane
- nekaj vejic peteršilja
Priprava
- V majhni skodelici zmešamo začimbe in jih vtremo v piščančje zrezke.
- Na ponvi segrejemo olje ter prsi pečemo 4 do 5 minut na vsaki strani. Nato jih odstranimo z ognja in prihranimo za kasneje.
- V isti ponvi segrejemo žlico olja in dodamo maslo, da se stopi. Zraven stresemo sesekljano čebulo in jo solimo. Ko postekleni, dodamo še nasekljan česen in pražimo, da zadiši. Vlijemo jušno osnovo ter vse skupaj premešamo.
- Nato v ponev stresemo testenine, pokrijemo ter pustimo, da vsebina na zmernem ognju brbota približno 10 minut, dokler testenine niso kuhane na zob.
- Ponev odkrijemo ter vmešamo parmezan, sladko smetano in peteršilj. Dobro premešamo ter po okusu dodamo sol in poper. Ne pozabimo še na piščanca, ki ga narežemo na rezine in prav tako vmešamo.