Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki so hitro na mizi

To pa je recept, ki je nas že pred časom prepričal v pripravo njokov v pečici: kosilo z mesnimi kroglicami, paradižnikom in njoki z enega pladnja.
Odpri galerijo
A+   A-
Pomlad nas razveseljuje s šparglji, blitvo in mladim porom. To so jedi, v katerih bodo te sestavine naravnost zasijale. Dober tek!

Ponedeljek: Skleda s proseno kašo

Obrok, ki ga zložimo v eno skledo tako, da ga sestavlja uravnoteženo razmerje sestavin, ki jih potrebuje naše telo. Brez skrbi, tudi zelo okusen mora biti.

Torek: Blitva v narastku

Pečen narastek narežemo in ponudimo kot glavno jed s skledo solate.

image_alt
Narastek z blitvo

Sreda: Krhka pita s porom

Ponudimo kot samostojno jed ob solati iz naribanega korenčka s praženimi bučnimi semeni in bučnim oljem.

image_alt
Krhka pita s porom

Četrtek: Carbonara

Vemo – prava carbonara je samo ena, a če tej jedi ukrademo tehniko, lahko sami sebe presenetimo s povsem novim receptom, ki bo pogosto na mizi. Testenine s tuno in šparglji, ki jih pripravimo na način carbonare, so zagotovo nekaj takega!

image_alt
Carbonara s tuno in šparglji: oh, kako dobro kosilo je to (VIDEO)

Petek: Njoki z mesnimi kroglicami iz pečice

Jed, na katero se spomnite, ko se bo zelo mudilo. Za ta primer imejte vedno v zamrzovalniku vrečko njokov, v hladilniku pa čevapčiče in češnjev paradižnik.

image_alt
Trik za brzinsko in najboljše kosilo z njoki (VIDEO)

Datum Objave: 12.5.2025 ob 08:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: