Takšen krompir bo navdušil kot praznična priloga

Odpri galerijo
A+ A-
Dobra in krepka krompirjeva solata. Kadar strežemo veliki mizi res dobrih jedcev, pomislimo na tole.
Krompirjeva solata
- 800 g manjših krompirčkov s tanko lupino
- 3–4 šalotke (drobno narežemo)
- 2–3 žlice kaper
- 2–3 žlice kislih kumaric (narežemo na kocke velikosti kaper)
- 3 žlice majoneze
- 3 žlice oljčnega olja
- 1–2 žlici vinskega kisa
- peteršilj (zelenje)
- po želji: 2 trdo kuhani jajci, lahko tudi malo popečene slanine
Priprava
1. Krompir dobro odrgnemo pod tekočo vodo in skuhamo, približno 20 minut, odvisno od velikosti in sorte.
2. V veliki skledi pomešamo kapre, kumarice in šalotko, potrudimo se le, da so kosi primerljivo veliki.
3. Majonezo dobro pomešamo z oljčnim oljem in kisom, nato dodamo h kapram in kumaricam, spet dobro pomešamo.
4. Ko se krompir dovolj ohladi, da ga lahko držimo, ga olupimo, če nas moti kožica, bolje pa je, da jo pustimo, ker doda okus. Po potrebi ga razrežemo na koščke velikosti enega zalogaja in dodamo v skledo k slano-kislemu majoneznemu prelivu. Na hitro pomešamo in po vrhu posujemo z narezanim svežim peteršiljem.
Namig: Kis in olje lahko po kapljicah dodajamo tudi pozneje, odvisno je, kako krepak okus si želimo. Prav tako lahko dodamo kuhana jajčka, ki po okusu močno koristijo tej jedi.
Priporočamo še: 3 silvestrski prigrizki, ki jih pripravimo en dva tri
Naslovna fotografija: Stanislav Ostranitsa/Getty Images
Datum Objave: 30.12.2022 ob 07:12