Tatarski biftek iz 3 sestavin
Odpri galerijo
A+ A-
Katere jedi na silvestrski mizi ne manjkajo? Vsaj bi naštel nekaj drugega, no, verjetno bi se na večini slovesnih silvestrskih predlogov znašel tudi tatarski biftek. Po recept smo se odpravili do chefa Matjaža Šinka.
Naš namig: če zraven postrežete domač kruh, morda pripravljen z drožmi, in dodate še maslo s kakšne od slovenskih domačij, bo ta delikatesa zazvenela še za odtenek bolj slovesno.
Mogoče vas zanima: Tatarski biftek: ta kos mesa je cenejši in ima več okusa od pljučnega fileja
Tatarski biftek
Predjed za 4 osebe.
- 200 g govejega fileja
- malo oljčnega olja
- manjši kos čebule (še raje: mlade čebulice)
- sol, poper
Priprava
1. Goveji file z dobrim nožem narežemo na res majhne koščke, torej nasekljamo na drobno.
2. Začinimo z oljčnim oljem, soljo in poprom.
3. Če hočemo, v tatarski biftek vmešamo še čebulo (najbolje bo, če vzamemo mlado čebulico), prav tako nasekljano zelo na drobno.
4. Preden postrežemo, poskusimo, in če je treba, popravimo s soljo, poprom in oljčnim oljem.
Namig: Ko že omenjamo gostilno, ki jo najdemo v Stari Loki, torej v škofjeloški občini, pa še ta podatek: od začetka do konca januarja se bo v tem delu Gorenjske odvijal festival Okusi Škofjeloškega, drugi po vrsti. Na festivalu bodo v ritmu lokalnih sestavin jedi pripravljali na enajstih lokacijah v Škofji Loki in okolici, poleg Gostilne Starman pa v okusnem mesecu sodelujejo še: Gostilna in vinoteka Danilo, Gostilna Inglič, Pr' Pepet, Gostilna Lipan, Turistična kmetija Jamnik, Gostišče Tolc, Penzion in gostišče Lajnar, Restavracija Na vasi, Taverna Petra ter Turistična kmetija pri Marku.
Priporočamo še: VIDEO: Odličen tatarski biftek, kot ga naredi Jani Jugovic
Fotografija: Dejan Javornik
Datum Objave: 31.12.2022 ob 08:12