Testenine s tartufato za najhitrejše gurmansko kosilo vseh časov

Ko se nam ne da kuhati, a bi se vseeno malo razvajali, bosta zavojček dobrih testenin in kozarček, ki poka po okusu tartfov, dovolj za božansko kosilo.

Priprava: 10 minut.

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g testenin
  • kozarček (80 g) krepke tartufate (iz črnih tartufov) ali po okusu
  • 2 žlici masla
  • parmezan po okusu

Priprava

1. V visok lonec nalijemo vodo, jo zavremo, solimo in v krop stresemo testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je napisano na embalaži.

2. V globoko ponev damo maslo in pristavimo. Nad šibkim ognjem pustimo, da se maslo razpusti. Potem dodamo tartufato, premešamo. Čez stresemo kuhane testenine in prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale.

3. Takoj ponudimo z veliko skledo sezonske solate, na primer radičevo s česnom in naribanim korenčkom.

Različica: Za krepak okus po tartufih pustimo tako, kot je, po želji potresemo le z naribanim parmezanom. Za nežnejšo in kremasto omako pa dolijemo še sladko smetano.
Priporočamo še: VIDEO: Najpreprostejši piškoti iz treh sestavin, ki se kar topijo v ustih
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana