Testenine v paradižnikovi omaki s sardinami in kaprami

Ta hitre testenine.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10–15 minut.

Sestavine

– 400–500 g testenin
– 2 pločevinki vloženega paradižnika
– pločevinka sardin
– 2 krepki žlici vloženih kaper
– manjša glavica česna
– sol, oljčno olje
– 10–15 črnih oljk

Priprava

1. V velik lonec nalijemo vodo in jo pristavimo.

2. Česen očistimo, stremo. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popražimo česen, da zadiši. Takoj prelijemo s paradižnikom in zavremo.

3. Krop v loncu solimo in vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob, navadno minuto manj, kot je zapisano na embalaži.

4. V omako damo sardine, kapre, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo naprej. Nazadnje vmešamo oljke.

5. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v omako. Premešamo, po potrebi prilijemo zajemalko ali dve, v kateri so se kuhale testenine, solimo in popramo po okusu. Takoj postrežemo z »veliko skledo solate«.

Različica: Poleti vložene zamenjajo sveži paradižniki in malo bazilike. Tudi sardine so lahko kdaj kar iz ribarnice in popečene v ponvi.
Opomba: Kosti sardin se v omaki lepo razpustijo in zmehčajo, da se sploh ne čutijo. Edino repke svetujem, da prej odstranite.
Naredimo vnaprej: Skuhajte omako.
Poskusite še: Špageti v paradižnikovi omaki s sardelami in kaprami

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana