Testenine v smetanovi omaki z lososom
Odpri galerijo
A+ A-
Okus bogate omake, ki si ga boste pogosto zaželeli.
Sestavine
- 400–500 g testenin
- večji por
- oljčno olje
- 500 g fileja svežega lososa brez kosti
- 4–5 dl sladke smetane
- sol, poper
- eko limona
Priprava
1. Najprej spečemo lososa v ponvi in pečenega preložimo na krožnik.
2. V velik lonec nalijemo vodo, v krop stresemo sol in testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano v navodilih na embalaži.
3. Por narežemo in stresemo v ponev. Dolijemo olje in por na hitro popražimo. Prilijemo smetano, jo začinimo z lupinico limone in počasi kuhamo naprej.
4. Lososu odstranimo kožo, kosti in ga razkosamo, koščke pa vmešamo v omako.
5. Kuhane testenine damo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale testenine, začinimo, premešamo in takoj ponudimo z veliko skledo solate iz endivije, radiča, začinjeno z bučnim oljem.
Naredimo vnaprej: Skuhajte omako, to vsekakor. Testenine pa so najboljše pravkar pripravljene.
Različica: No, za silo bi šlo tudi z vloženim lososom iz pločevinke.
Priporočamo še: Božanski arancini
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 20.4.2020 ob 07:04