Testenine v smetanovi omaki z lososom

Okus bogate omake, ki si ga boste pogosto zaželeli.

Priprava: 2 minuti; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine

  • 400–500 g testenin
  • večji por
  • oljčno olje
  • 500 g fileja svežega lososa brez kosti
  • 4–5 dl sladke smetane
  • sol, poper
  • eko limona

Priprava

1. Najprej spečemo lososa v ponvi in pečenega preložimo na krožnik.

2. V velik lonec nalijemo vodo, v krop stresemo sol in testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano v navodilih na embalaži.

3. Por narežemo in stresemo v ponev. Dolijemo olje in por na hitro popražimo. Prilijemo smetano, jo začinimo z lupinico limone in počasi kuhamo naprej.

4. Lososu odstranimo kožo, kosti in ga razkosamo, koščke pa vmešamo v omako.

5. Kuhane testenine damo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale testenine, začinimo, premešamo in takoj ponudimo z veliko skledo solate iz endivije, radiča, začinjeno z bučnim oljem.

Naredimo vnaprej: Skuhajte omako, to vsekakor. Testenine pa so najboljše pravkar pripravljene.
Različica: No, za silo bi šlo tudi z vloženim lososom iz pločevinke.
Priporočamo še: Božanski arancini

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed