Odprta Kuhinja

Tiramisu rulada iz meringe

Odpri galerijo
A+   A-
Navdušeni boste!


Za pekač 20 x 30 cm


Rulada
- 150 g beljakov (približno 5 beljakov)
- 3 jedilne žlice sladila
- čajna žlička alkoholnega kisa

Krema
- 200 g maskarponeja, 150 g grškega jogurta
- čajna žlička cimeta, jedilna žlica ruma
- čajna žlička vaniljeve arome
- 4 jedilne žlice skuhane in ohlajene kave

ni podpisa
ni podpisa

Priprava


1. Beljake stepemo v trd sneg. Dodamo sladilo in kis ter stepamo še slabe pol minute, da se sestavine dobro premešajo.

2. Pekač obložimo s peki papirjem in po njem enakomerno razporedimo sneg. Pečemo v prej ogreti pečici na 160 stopinjah, 35–40 minut.

3. Ko se meringa ohladi, peki papir previdno »odlepimo«, lahko si pomagamo z nožem.

4. Nato pripravimo kremo: z ročnim mešalnikom zmešamo vse sestavine. Po okusu lahko dodamo več kave, ruma ali sladila.

5. Kremo enakomerno namažemo po beljakih in jo posujemo s pravim kakavom. Previdno zvijemo in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro.
Tole znese: (1 kos od 12): 95 kcal, 5 g B, 1,8 g OH, od tega 0,3 g prehranskih vlaknin, 1,1 g sladkorja, 7 g M

Priporočamo še: Na pomladni gostiji pri blogerki Anji Burgar
Datum Objave: 6.4.2019 ob 10:04

Več iz te teme:

tiramisurulada

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja