Tiramisu rulada iz meringe

Navdušeni boste!

Za pekač 20 x 30 cm

Rulada
– 150 g beljakov (približno 5 beljakov)
– 3 jedilne žlice sladila
– čajna žlička alkoholnega kisa

Krema
– 200 g maskarponeja, 150 g grškega jogurta
– čajna žlička cimeta, jedilna žlica ruma
– čajna žlička vaniljeve arome
– 4 jedilne žlice skuhane in ohlajene kave

Priprava

1. Beljake stepemo v trd sneg. Dodamo sladilo in kis ter stepamo še slabe pol minute, da se sestavine dobro premešajo.

2. Pekač obložimo s peki papirjem in po njem enakomerno razporedimo sneg. Pečemo v prej ogreti pečici na 160 stopinjah, 35–40 minut.

3. Ko se meringa ohladi, peki papir previdno »odlepimo«, lahko si pomagamo z nožem.

4. Nato pripravimo kremo: z ročnim mešalnikom zmešamo vse sestavine. Po okusu lahko dodamo več kave, ruma ali sladila.

5. Kremo enakomerno namažemo po beljakih in jo posujemo s pravim kakavom. Previdno zvijemo in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro.

Tole znese: (1 kos od 12): 95 kcal, 5 g B, 1,8 g OH, od tega 0,3 g prehranskih vlaknin, 1,1 g sladkorja, 7 g M
Priporočamo še: Na pomladni gostiji pri blogerki Anji Burgar
Anja Rutar
Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed