Odprta Kuhinja

To je recept za najboljši hruškov kolač z rikoto

A+   A-
Vedno dobro in hitro pecivo, kot so ga delale babice, mame in zdaj mi.


Sestavine


- 5 jajc
- 270 g sladkorja
- 370 g moke
- vrečka pecilnega praška
- 250 ml olja
- sok pol limone
- 100 ml vode
- 250 g rikote
- 5 hrušk
- sladkor za posip hrušk
Preberite tudi: Hruške: vse, kar morate vedeti o obiranju in skladiščenju

Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo podolgovat pekač, velik približno 35 x 25 cm.

2. V skledi z električnim mešalnikom penasto stepemo jajca in sladkor. Dodamo moko in pecilni prašek ter med mešanjem vlivamo še olje.

3. Sok pol limone in vodo pomešamo, prilijemo k testu in premešamo.

4. Hruške razpolovimo, odstranimo sredino, jih olupimo in pokapamo z limono. Vsako polovico razrežemo še na 4 dele.

5. Pekač naoljimo, potresemo z moko ali obložimo s peki papirjem, nato vlijemo biskvitno testo in po njem poljubno po­tresemo rikoto ter zložimo hruške.

6. Pečemo 50 minut, delno ohladimo in narežemo. Ponudimo ob stepeni smetani ali sladoledu.
Namig: Če ste ljubitelj čokolade, po testu potresite še 150 g čokoladnih solzic.

Poizkusite še: Rustikalna pita z zelenjavo


Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 4.9.2020 ob 19:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: