Odprta Kuhinja

To nujno naredite s praznim kozarčkom čokoladnega namaza

Dmitrii Kalashnikov/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Prazen kozarec čokoladnega namaza ima velik potencial za kremasto poletno osvežitev, pravijo na tiktoku.


Če kaj uporabljate tiktok ali pa kakšno drugo družbeno omrežje, ste v teh dneh morda že zasledili trend recikliranja praznih kozarcev čokoladnih namazov, kjer nam avtorji zatrjujejo, da bi bilo porabljeno embalažo škoda vreči med odpadke. Po opravljenem preizkusu, jim damo kar prav.

Za kaj gre? Dobro vemo, da sladoled lahko doma naredimo sami in na našem portalu smo delili kar nekaj preprostih, pa tudi malce bolj zapletenih receptov, kako se ga lotiti. Zamrznjeno sladico lahko pripravimo s pomočjo naprave za sladoled, a tudi brez nje bo šlo. Danes pa bomo še posebno leni in bomo vse skupaj pripravili kar takoj po tem, ko bomo izpraznili kozarček čokoladnega namaza.
Poleg kozarčka, v katerem je v kotičkih gotovo ostalo nekaj ostankov namaza, potrebujemo še sladko smetano. Avtorica videa svetuje, da v kozarček vlijemo približno 400 mililitrov, a ne vse naenkrat. 100 mililitrov najprej segrejemo. Nato pa je čas za čarovnijo. Kozarček zapremo in ga nato z rokami dobro pretresemo, da se ostanki namaza raztopijo. Nato dodamo preostanek smetane in tresemo še močneje, kot da bi želeli stepsti smetano v mehak puhast oblak.

Ko je smetana pretresena, vse skupaj postavimo v zamrzovalnik in pustimo počivati pol ure ali več. Nato odpremo kozarček in v njem bomo našli nežen sladoled z izjemno milo čokoladno noto. Sladoled za lenuhe, bi ga lahko poimenovali, kaj pravite?
Preberite še: Pravilno shranjevanje sladoleda: domačega in tistega iz trgovine

Fotografija: Dmitrii Kalashnikov/Getty Images
Datum Objave: 27.7.2023 ob 19:07

Več iz te teme:

sladoledkozarecčokoladni namaz

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.