To stvar bi morali dodati v kozarec, kjer shranjujete moko

Odpri galerijo
A+ A-
Na ta način bo odmerjanje moke med peko precej lažje.
Jesen je tu, zima pa se precej vztrajno približuje, kar za nas pomeni samo eno - sezona pogoste peke se lahko prične. Ena izmed sestavin, ki zato v tem času v kuhinji nikakor ne sme manjkati, je moka. Pa naj bo čisto običajna bela, pirina, ržena ali brezglutenska.
Že davno smo se naučili, da moke ne gre hraniti v papirnati vrečki, v kateri smo jo prinesli iz trgovine. V nasprotnem primeru se je bodo namreč slej kot prej lotili molji, česar si seveda nikakor ne želimo. Moko, pa tudi druga škrobna živila je veliko bolj pametno pretresti v plastične ali še bolje steklene posode z zatesnjenim pokrovom. Na ta način jo bomo zavarovali pred nepovabljenimi žuželkami, prav tako pa bo dlje ostala sveža.
Pripomoček za odmerjanje in preprečevanje grudic
Pred kratkim pa smo med brskanjem po spletu naleteli na še en nasvet, ki se nam zdi nadvse uporaben. Na portalu The Kitchn so se domislili trika, kako poskrbeti, da v moki nikoli ne bo grudic. Priporočajo, da v kozarcu oziroma posodi, v kateri jo hranimo, zraven shranjujemo še leseno paličico. Takšno, kakršno nam priložijo v restavracijah z azijskimi jedmi.
Na ta način bomo vedno, ko bomo potrebovali moko, imeli pri roki pripomoček, s katerim na hitro pomešamo po posodi in razbijemo grudice. Poleg tega pa si s paličico lahko pomagamo tudi pri ravnanju nivoja moke, ki jo zajamemo z merico ali žlico. Na ta način bomo pri doziranju bolj točni, posledično pa bodo rezultati peke verjetno precej boljši.
Imate tudi vi kakšen podoben kuhinjski trik, ki bi ga želeli deliti z nami? Vaše ideje so dobrodošle v komentarjih na našem facebook profilu!
Preberite še: Tako bi morali shranjevati sir, pravi strokovnjakinja
Fotografija: Valeriy_G/Getty Images
Datum Objave: 3.10.2022 ob 20:10