Odprta Kuhinja

Topla regratova solata: nov recept, ki ga boste pogosto pripravljali

Odpri galerijo
A+   A-
Ste tudi vi navajeni regratovo solato jesti »na toplo«? Tale je veliko, lepo, poceni in izdatno kosilo.


Za ta recept, če vam ne bo všeč, pa se pritožite znamenitemu francoskemu chefu Ericu Ripertu: njegov predlog za toplo omako, ki se dobro ujema z regratovo solato, smo uporabili v novi kombinaciji: še vedno je to solata, le da je testeninska, in sicer taka, da izjemno dobro nasiti.

Je pa to nova izpeljanka verjetno med ljudmi najbolj priljubljenega načina za uživanje v regratu: v topli solati, s krompirjem, z nekaj popečenimi koščki nečesa svinjskega – bodisi slanine bodisi ocvirkov. In toplim kisom! Nam se je zdela krasna kombinacija, z ravno prav poudarki na pravem mestu.

Regratova solata s tortelini, slanino in toplim prelivom  • 600 g tortelinov ali drugih suhih nadevanih testenin

  • 4 velike pesti očiščenega regrata

  • 100 g slanine ali pršuta

  • 3 žlice kisa

  • 0,6 dl smetane za kuhanje


Priprava


1. Torteline skuhamo po navodilih na embalaži.

2. Slanino narežemo na koščke, velike za grižljaj, in jih na suho popražimo v ponvici, toliko, da se stopi del maščobe, robovi pa zahrustajo. Damo na stran.

3. V ponvico dolijemo za kake tri žlice dobrega kisa in smetano ter temeljito pomešamo, ker se bo sicer smetana sprijela v grudice, ter vse skupaj segrejemo. Če polivke nastane premalo, prilijemo še nekaj tekočine od kuhanja testenin.

4. Ko so testenine kuhane, jih dobro odcedimo in v veliki skledi pomešamo z očiščenim in na obvladljivo velikost narezanim regratom, dodamo hrustljavo popečeno slanino in polijemo s kremno polivko.
ni podpisa
ni podpisa

Priporočamo še: To je spregledan del regrata, iz katerega lahko nastanejo izvrstne jedi

Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 23.3.2022 ob 07:03

Več iz te teme:

torteliniregrattopla regratova solata

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.