Topla regratova solata: nov recept, ki ga boste pogosto pripravljali
Odpri galerijo
A+ A-
Ste tudi vi navajeni regratovo solato jesti »na toplo«? Tale je veliko, lepo, poceni in izdatno kosilo.
Je pa to nova izpeljanka verjetno med ljudmi najbolj priljubljenega načina za uživanje v regratu: v topli solati, s krompirjem, z nekaj popečenimi koščki nečesa svinjskega – bodisi slanine bodisi ocvirkov. In toplim kisom! Nam se je zdela krasna kombinacija, z ravno prav poudarki na pravem mestu.
Regratova solata s tortelini, slanino in toplim prelivom
- 600 g tortelinov ali drugih suhih nadevanih testenin
- 4 velike pesti očiščenega regrata
- 100 g slanine ali pršuta
- 3 žlice kisa
- 0,6 dl smetane za kuhanje
Priprava
1. Torteline skuhamo po navodilih na embalaži.
2. Slanino narežemo na koščke, velike za grižljaj, in jih na suho popražimo v ponvici, toliko, da se stopi del maščobe, robovi pa zahrustajo. Damo na stran.
3. V ponvico dolijemo za kake tri žlice dobrega kisa in smetano ter temeljito pomešamo, ker se bo sicer smetana sprijela v grudice, ter vse skupaj segrejemo. Če polivke nastane premalo, prilijemo še nekaj tekočine od kuhanja testenin.
4. Ko so testenine kuhane, jih dobro odcedimo in v veliki skledi pomešamo z očiščenim in na obvladljivo velikost narezanim regratom, dodamo hrustljavo popečeno slanino in polijemo s kremno polivko.
Priporočamo še: To je spregledan del regrata, iz katerega lahko nastanejo izvrstne jedi
Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 23.3.2022 ob 07:03