Topla sladka polenta z jabolki

Nekaj čisto preprostega, z okusom po otroštvu.

Priprava: 10 minut, čas peke: 20 minut.

Sestavine

– 0,5 l mleka
– ščep soli
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 3 zvrhane žlice instant polente
– 4–5 jabolk
– lupinica in sok pol limone
– 2–3 žlice sladkorja in še žlica za posip
– jajce

Priprava

1. Mleko v loncu pristavimo. Odišavimo ga z vaniljevim sladkorjem in lupinico limone.

2. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj.

3. V vrelo mleko zakuhamo instant koruzni zdrob. Krepko mešamo 2–3 minute, nato odstavimo.

4. Zdaj hitro očistimo jabolka, jih grobo naribamo, posladkamo, odišavimo z limonovim sokom in pokrijemo.

5. Med še toplo polento vmešamo jajce.

6. V model naložimo polovico polente, prekrijemo z jabolčnim nadevom in nazadnje z drugo polovico polente. Pogladimo, potresemo z zadnjo žlico sladkorja za posip in porinemo v vročo pečico za 15–20 minut, da zgornja plast narahlo porjavi in nastane sladka skorjica.

Namig: Jed lahko ponudimo tudi kot posladek po zelenjavni enolončnici z jajčnimi vlivanci.
Priporočamo še: Zeljne krpice Urške Fartelj

Fotografija: Getty Images (slika je simbolična)

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed