Odprta Kuhinja

Topla sladka polenta z jabolki

Odpri galerijo
A+   A-
Nekaj čisto preprostega, z okusom po otroštvu.



Priprava: 10 minut, čas peke: 20 minut.

Sestavine


- 0,5 l mleka
- ščep soli
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 3 zvrhane žlice instant polente
- 4–5 jabolk
- lupinica in sok pol limone
- 2–3 žlice sladkorja in še žlica za posip
- jajce

Priprava


1. Mleko v loncu pristavimo. Odišavimo ga z vaniljevim sladkorjem in lupinico limone.

2. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj.

3. V vrelo mleko zakuhamo instant koruzni zdrob. Krepko mešamo 2–3 minute, nato odstavimo.

4. Zdaj hitro očistimo jabolka, jih grobo naribamo, posladkamo, odišavimo z limonovim sokom in pokrijemo.

5. Med še toplo polento vmešamo jajce.

6. V model naložimo polovico polente, prekrijemo z jabolčnim nadevom in nazadnje z drugo polovico polente. Pogladimo, potresemo z zadnjo žlico sladkorja za posip in porinemo v vročo pečico za 15–20 minut, da zgornja plast narahlo porjavi in nastane sladka skorjica.
Namig: Jed lahko ponudimo tudi kot posladek po enolončnici.

Priporočamo še: Zeljne krpice Urške Fartelj

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 16.3.2020 ob 07:03

Več iz te teme:

jabolkapolenta

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.