Odprta Kuhinja

Torta s figami, medom in orehi

Odpri galerijo
A+   A-
Vredna veliko več kot le eno figo!


Sestavine


Biskvit
- 3 jajca
- po 3 žlice sladkorja, moke in olja
- 3 zvrhane žlice mletih orehov

Krema
- maskarpone
- 4 žlice medu (ali po okusu)
- sveže fige

Priprava


1. Biskvit: jajca in sladkor z električnim mešalnikom stepamo približno 5 minut, da dobro popenijo. Dodamo olje, presejano moko in mlete orehe.

2. Pograbimo ponev, za katero imamo pokrovko, in v njej raztopimo malo masla.

3. V ponev vlijemo testo in na šibkem do srednje močnem ognju pokrito pečemo 6–8 minut. Biskvit obrnemo in pečemo še minuto.

4. Krema: maskarpone in med dobro zmešamo in z njim napolnimo dresirno vrečko.

5. Po biskvitu nabrizgamo simpatične kupčke, na katere nato zložimo narezane fige. Vse skupaj radodarno popršimo z medom in si z veseljem odrežemo kos torte.
Namig: Če nam zvesta pečica tokrat le stoji ob strani, testo vlijemo v pekač za torte in pečemo 5–8 minut pri 180 stopinjah. Pečenost biskvita seveda preverimo z zobotrebcem. Po vbodu mora ostati suh in čist.

Poizkusite še: Skutne kocke z malinami in timijanom

Recept in fotografija Tjaša Vede, Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si
Datum Objave: 1.8.2018 ob 10:08

Več iz te teme:

medfigetortaorehi

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.