Torta snickers, ki bo postala vaša najljubša razvada

Odlična presna torta snickers za ljubitelje arašidov, karamela in čokolade.

Priljubljene ploščice, ki obljubljajo hitro rešitev lakote, radi pretvorimo v sladice vseh oblik. Tokrat imam za vas pravo zapeljivko, ki bo všeč tudi tistim, ki nad presnimi sladicami niso navdušeni. Še namig: Ta torta snickers se poda pekaču velikosti 24 cm.

Sestavine

Podlaga (»testo«)
– po 50 g indijskih oreščkov in mandljev, 100 g lešnikov
– 50 g ovsenih kosmičev, 30 g kakava v prahu
– 25 g zlatih rozin, namočenih v vroči vodi
– 25 g kokosovega masla, 2–3 žlice javorjevega sirupa
– 3 žlice kokosovega mleka iz pločevinke

Prva plast, krema z arašidovim maslom
– 200 g indijskih oreščkov, namočenih v vroči vodi
– 150 g kokosovega mleka iz pločevinke (velikost 400 ml, samo trdi del mleka)
– 4 žlice javorjevega sirupa, 3 žlice kokosovega mleka (tekoči del)
– 50 g arašidovega masla, 30 g kokosovega masla
– žlička vaniljevega ekstrakta

Druga plast, datljev karamel
– 200 g datljev, namočenih v vroči vodi
– 90 g kokosovega masla, žlica javorjevega sirupa
– 8 žlic vode, v kateri smo namakali datlje
– 40 g grobo mletih arašidov, ¼ žličke soli

Čokoladni preliv
– 140 g temne čokolade, 25 g kokosovega masla

Okras
– grobo mleti arašidi, temna čokolada (po želji)

Preberite tudi: Čokoladna torta z jagodami, ki zapelje

Priprava

1. Pozor: preden se lotimo izdelave torte, je pomembno, da si pripravimo vse potrebno. Torej, indijske oreščke in datlje, ki jih bomo potrebovali za prvo plast kreme in karamel, namočimo vsaj 4–5 ur prej, lahko tudi čez noč. Rozine lahko namočimo le 30 minut do uro prej.

2. Oreščkov za podlago ne namakamo. Kokosovo mleko v pločevinki pred pripravo torte pustimo čez noč v hladilniku, saj bomo potrebovali zgornjo plast, ki se bo strdila na vrhu.

3. Iz pločevinke kokosovega mleka najprej odvzamemo zgornjo trdno mastno plast in jo shranimo posebej v skledici.

4. Indijske oreščke, mandlje, lešnike, ovsene kosmiče in namočene rozine dobro zmeljemo v kuhinjskem robotu ali multipraktiku. Primešamo kakav v prahu.

5. Kokosovo maslo, 3 žlice kokosovega mleka (tekoči del) in javorjev sirup skupaj segrejemo. Dobljeno mešanico vlijemo k mletim oreščkom s kakavom in vse skupaj še enkrat dobro premešamo.

6. Podlago enakomerno potlačimo po dnu pekača, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in postavimo v hladilnik.

7. Namočene oreščke dobro zmeljemo v gosto pasto. Dodamo 150 g čvrstega dela kokosovega mleka, ki smo si ga prihranili, in še enkrat zmeljemo.

8. Kokosovo maslo, 3 žlice tekočega kokosovega mleka in javorjev sirup skupaj segrejemo ter vlijemo k pasti iz indijskih oreščkov in kokosovega mleka. Dodamo še arašidovo maslo in vaniljev ekstrakt. Dobro premešamo v kremo. Nalijemo jo na oreščkasto podlago v pekaču in enakomerno pogladimo. Postavimo v zamrzovalnik, dokler se krema popolnoma ne strdi.

9. Namočene datlje zmeljemo, vodo, v kateri so se namakali, pa prihranimo.

10. Kokosovo maslo segrejemo in mu primešamo javorjev sirup. Mešanico vlijemo k datljem. Dodamo še sol in vodo od namakanja datljev. Dobro premešamo v sijočo kremo.

11. V datljev karamel ročno z lopatico vmešamo še grobo mlete arašide. Karamel vlijemo čez arašidovo kremo in ga enakomerno pogladimo. Postavimo v zamrzovalnik, da se zgornja plast popolnoma strdi.

12. Nad paro raztopimo čokolado s kokosovim maslom. Ohladimo do sobne temperature in prelijemo čez datljev karamel. Na kratko postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Torta snickers je nared za sladkanje.

Nasvet: Torto vzamemo iz hladilnika, 15 minut preden jo postrežemo, da se čokolada malo zmehča na sobni temperaturi in manj poka pri rezanju. Če pa želimo, da bo čokolada mehkejša, ji lahko med segrevanjem primešamo žlico kokosove smetane.
Poizkusite še: TOP 10 receptov z jagodami
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed