Čokoladna torta z jagodami, ki zapelje

Neverjetno okusna čokoladna torta, ki jemlje poglede na pomladnih omizjih.

Ljubitelji klasične kombinacije »jagode in čokolada« si boste prepevali ob sladkanju z našo sladico. Mimogrede, priporočamo, da nekaj jagod skrijete še v kremo.

Priporočamo še: 10 najboljših receptov za čokoladno torto

Sestavine

Podlaga
– 200 g polnozrnatih piškotov
– pest mandljev
– 180 g margarine
– mleti cimet, mleti muškatni orešček, mleti ingver

Krema
– 400 g temne čokolade (200 g jedilne in 200 g čokolade z vsaj 70 % kakava)
– 500 ml sladke smetane
– 250 g masla

Okrasitev
– jagode (lahko dodamo tudi borovnice, maline …)

Priprava

1. Mandlje prepražimo v ponvi, da malo potemnijo. Pustimo, da se malo ohladijo, nato jih fino zmeljemo. Zmeljemo tudi piškote. Mlete mandlje, piškote in začimbe (dodamo po okusu) zmešamo skupaj s stopljeno margarino, da dobimo piškotno testo. Testo enakomerno porazdelimo v tortni pekač (premer 24 cm).

2. Čokolado razlomimo v koščke in damo v skledo. Dodamo še maslo in prelijemo z vrelo smetano. Dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes, in postavimo v hladilnik (za približno pol ure do ene ure), da se ohladi in začne strjevati. Čokolad­no zmes narahlo stepemo, da dobimo rahlo kremo svetlejše barve. Nato jo razporedimo po piškotnem testu in po vrhu okrasimo z jagodami (dodamo lahko tudi drugo sadje). Postavimo v hladilnik ali hladen prostor, da se strdi.

3. Pred postrežbo torto vsaj dve uri pustimo na sobni temperaturi, da krema postane rahla in jo lahko lepo režemo.

Fotografija: Uroš Hočevar
Recept: Urška Mikuž

Poizkusite še: Torta pavlova z jagodami, ki se ji ni mogoče upreti
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana