Odprta Kuhinja

Torta tropikana

Odpri galerijo
A+   A-
Karibi v grižljaju.



Za torto s premerom 26 cm.

Sestavine


Kokosov biskvit

- 5 beljakov, 150 g kokosove moke, 200 g sladkorja

Bananova krema

- 560 ml bananovega jogurta, 2 žlici sladkorja v prahu
- 200 ml sladke smetane za stepanje, 6 listov želatine

Mangova krema

- 560 ml mangovega jogurta, 2 žlici sladkorja v prahu
- 200 ml sladke smetane za stepanje, 6 listov želatine

Mangov žele

- zrel mango, 2 žlici sladkorja v prahu
- 6 listov želatine, voda

Priprava


1. Kokosov biskvit: beljake in sladkor stepemo v srednje čvrst sneg, nato pa z lopatico vmešamo še kokosovo moko.

2. Tortni model premažemo z maslom, na dno pa položimo papir za peko. Nanj vlijemo biskvitno maso in ga za 25–30 minut zarinemo v pečico, razgreto na 180 stopinj.

3. Ko se biskvit ohladi, ga prestavimo na tortno podlago, okoli njega pa zategnemo tortni obroč. Po notranji strani obroča nanesemo acetatno folijo, ki sega do biskvita.

4. Bananova krema: sladko smetano stepemo do čvrstega. Ko posodo obrnemo na glavo, mora smetana obstati.

5. V posodo čmoknemo jogurt in ga zmešamo s sladkorjem v prahu.

6. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da nabreknejo. Ožamemo jih in vržemo v kozico, ki jo pristavimo na majhen ogenj.

7. Mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi, nakar jo z električnim mešalnikom primešamo k jogurtu.

8. Na koncu k jogurtu nežno primešamo še stepeno smetano.

9. Bananovo kremo zlijemo v tortni obroč z biskvitom in postavimo v hladilnik, da se strdi.

10. Mangova krema: postopek priprave je do pičice kot pri bananovi kremi, le da namesto bananovega jogurta uporabimo mangovega.

11. Mangovo kremo zlijemo na strjeno bananovo kremo, nastajajočo torto pa vrnemo v hladilnik, da se strdi še ta plast.

12. Mangov žele: mango olupimo in obrežemo okoli koščice. Narežemo ga na koščke in fino zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo sladkor v prahu in dolijemo toliko vode, da znaša skupna prostornina 500 ml.

13. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da nabreknejo. Ožamemo jih in vržemo v kozico, ki jo pristavimo na majhen ogenj.

14. Mešamo toliko časa, da se želatina popolnoma raztopi, nakar jo z električnim mešalnikom primešamo k mangovi osnovi.

15. Z želejem prelijemo torto.

16. Torta mora zdaj v hladilniku pridno ždeti vsaj 6 ur, še bolje pa, da tam ostane čez noč.

17. Pred postrežbo jo okrasimo s koščki manga in španskimi vetrci, nato pa planemo nanjo.
Preverite še: Ocvrti lignji
Datum Objave: 25.8.2019 ob 11:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: