Odprta Kuhinja

Tortica z marcipanom in marmelado (brez moke)

Odpri galerijo
A+   A-
Sladka popestritev velike noči.


Sestavine (za premer 18 cm)


- 250 g lešnikov, žlica kakava v prahu
- 3 jajca, 80 g rjavega sladkorja
- 100 g masla sobne temperature, 3 žlice mleka ali tople vode
- lonček poljubne marmelade, 150–200 g marcipana

ni podpisa
ni podpisa

Priprava


1. Pekač namastimo in dno obložimo še s peki papirjem.

2. Lešnike malce prepražimo na ponvici, ohladimo in zmeljemo v moko. Dodamo žlico kakava, premešamo in postavimo na stran.

3. Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov in polovice rjavega sladkorja (40 g) naredimo sneg.

4. Drugo polovico sladkorja stepemo z maslom. Dodamo še rumenjake in mleko. Previdno primešamo polovico lešnikov in polovico beljakovega snega ter počasi ročno mešamo. Vmešamo še preostale lešnike, na koncu pa narahlo vmešamo še preostanek snega. Vlijemo v pekač, poravnamo in pri 175 stopinjah Celzija pečemo približno 30 minut. Pečeno popolnoma ohladimo.

5. Torto previdno prerežemo in namažemo z marmelado. Marcipan razvaljamo (najlaže na malce sladkorja v prahu), izrežemo krog (obseg torte) in ga položimo na vrh torte. Po želji okrasimo z malce sladke smetane in cvetjem.
Namig: Sneg z rjavim sladkorjem je treba stepati malce dlje.

Priporočamo še: VIDEO: Velikonočni kruh, ki bo osvojil vaše srce

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 13.4.2019 ob 11:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: