Toskanski kolač z grozdjem

Ena najbolj priljubljenih idej za recepte z grozdjem, ki jih ponuja svetovni splet.

Pregledali smo različice in prilagodili recept, ki vključuje tudi oljčno olje. Da bo kolač še bolj omamen in v stilu trgatev, bomo naredili redukcijo sladkega vina.

Sestavine

Za pekač, ki ima premer 22 cm.

– 200 g sladkorja
– 100 g sira maskarpone (lahko tudi rikota, kremni sirček)
– 3 jajca
– lupina 1 limone
– 225 g navadne bele moke
– 1 žlička pecilnega praška
– 175 g namiznega grozdja
– 225 ml sladkega belega vina
– 175 ml oljčnega olja

Priprava

1. Pečico prižgemo na 180 stopinj.

2. Vino prelijemo v manjšo kozico in zavremo. Takrat zmanjšamo ogenj, da vino nežno brbota približno 10 minut in nastaja sladka vinska redukcija. Ohladimo jo.

3. Sladkor in maskarpone zmiksamo, nato pa med miksanjem dodajamo še jajca, eno po eno, in limonino lupinico.

4. Oljčno olje in vinsko redukcijo zmešamo, moki dodamo pecilni prašek. Oboje izmenjaje dodajamo prej pripravljeni zmesi iz maskarponeja in jajc. Začnemo s tretjino mešanice olja in vina in tretjino moke, dobro premešamo in postopek ponovimo še dvakrat.

5. Pripravimo model za torto, ga dobro namastimo in posujemo z moko. Vanj zlijemo pripravljeno maso, jo pogladimo in posujemo z grozdjem. Če imamo veliko namizno grozdje, ga lahko prerežemo na polovice in odstranimo peške.

6. Kolač z grozdjem pečemo 35 do 40 minut. Kolač je odličen tako topel kot ohlajen.

Priporočamo še: Marmelada iz rdečega grozdja brez dodanega sladkorja
Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed