Tri zimske juhice iz termovke

Mrzli dnevi, vroče juhice!

Bučna juha s cimetom

Januarja gredo ponavadi h koncu tudi v kleti shranjene jesenske buče, ki so ravno prav sladkaste za fino bučno juhico. Bogato začinjena z zimskimi začimbami je prav posebnega okusa in v družbi sveže narezanega čilija ter stisnjenega limetinega soka pogreje dušo. Pa tiste pomrz­njene mezinčke na nogah tudi.

Fižolova juha z zeleno

Fižolovo juho, se mi zdi, kar radi zapostavimo. Tale je enkratna ravno zato, ker se v njej kuha še skorja parmezana, ki vam je mogoče ostala od silvestrskega menija. Če boste fižolovko v termovki nesli na drsanje, mimogrede kupite še sirovo štručko za zraven.

Snežne kepe s karamelno omako

Snežne kepe so lahko tudi ene vrste juha – kremna karamelna z beljakovimi žličniki, mogoče. No, kakorkoli že, na sladke puhaste snežne kepe, sicer francosko klasiko, ki sem jo jaz po svoje začinila z gosto karamelo, se ob koncu dneva ali krajših počitnic na snežnih strminah raje kar sami povabite k mami, babici ali tašči. Tako kot ob nedeljah na govejo župco.

Recepti: Saša Drobnič Škerjanec
Fotografije: jagababa.si

Preberite še: Bučna juha z arašidovim maslom

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.