Odprta Kuhinja

Tri zimske juhice iz termovke

Odpri galerijo
A+   A-
Mrzli dnevi, vroče juhice!


Bučna juha s cimetom


Januarja gredo ponavadi h koncu tudi v kleti shranjene jesenske buče, ki so ravno prav sladkaste za fino bučno juhico. Bogato začinjena z zimskimi začimbami je prav posebnega okusa in v družbi sveže narezanega čilija ter stisnjenega limetinega soka pogreje dušo. Pa tiste pomrz­njene mezinčke na nogah tudi.

ni podpisa
ni podpisa

Fižolova juha z zeleno


Fižolovo juho, se mi zdi, kar radi zapostavimo. Tale je enkratna ravno zato, ker se v njej kuha še skorja parmezana, ki vam je mogoče ostala od silvestrskega menija. Če boste fižolovko v termovki nesli na drsanje, mimogrede kupite še sirovo štručko za zraven.

ni podpisa
ni podpisa
Snežne kepe s karamelno omako


Snežne kepe so lahko tudi ene vrste juha – kremna karamelna z beljakovimi žličniki, mogoče. No, kakorkoli že, na sladke puhaste snežne kepe, sicer francosko klasiko, ki sem jo jaz po svoje začinila z gosto karamelo, se ob koncu dneva ali krajših počitnic na snežnih strminah raje kar sami povabite k mami, babici ali tašči. Tako kot ob nedeljah na govejo župco.

ni podpisa
ni podpisa
Recepti: Saša Drobnič Škerjanec
Fotografije: jagababa.si

Preberite še: Bučna juha z arašidovim maslom

Datum Objave: 9.1.2018 ob 16:01

Več iz te teme:

#juhejagababasnežene kepetermovkafižolovabučna

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja