Trije triki Marthe Stewart, s katerimi bo lupljenje kostanja lažje
Odpri galerijo
A+ A-
Lupljenje kostanja je lahko prava nočna mora.
Te dni se vsi spopadamo z enako dilemo. Ali sploh obstaja način, kako brez muke olupiti kostanj? Ker si s tem vprašanjem vsako sezono belimo glavo, smo se tokrat odločili, da težavi pridemo do dna. Med brskanjem po spletu smo naleteli na marsikateri nasvet in vražo, najbolj inovativna pa je bila kontroverzna ameriška gospodinja Martha Stewart, ki je kostanje s pomočjo treh trikov olupila kot za šalo.
1. Pomembna je predpriprava
Kostanje moramo pred pečenjem obvezno prerezati. Tega se bomo najlažje lotili z ostrim nožem, ki naj ima čim krajše rezilo, tako da bo naša dlan bližje kostanju, zareze pa bodo tako natančnejše in močnejše. Pazite, da ga prerežete po celotni dolžini, še lažje pa bo, če čez njega naredite križ. Čeprav je dobro, da vanj močno zarežete, pazite, da noža ne zapičite pregloboko, saj se vam bo tako kostanj med lupljenjem zdrobil.
2. Kostanj lupite s kuhinjsko krpo
Kostanje boste lažje olupili, če se jih lotite z rokami, ovitimi v grobo kuhinjsko krpo. Iz ovoja jih boste tako lažje spravili, kot če bi jih luščili z golimi rokami, saj je trenje blaga večje, poleg tega pa boste lahko uporabili več moči. Lupine, ki se zataknejo za nohti, so lahko zelo boleče, zato boste s krpo preprečili marsikateri zlomljen noht in črne prste.
3. Kostanj na hitro ocvrite
Najbolj znana in kontroverzna ameriška gospodinja Martha Stewart svetuje, da kostanj, ki ste ga poskusili oluščiti, a je ostal v svojem notranjem ovoju, za 30 sekund vržete v vroče olje. Nato ga previdno poberite ven ter obrišite maščobo. Kostanji bodo kar sami skočili iz ovoja.
Naslovna fotografija: Thinkstock
Preberite še: Kostanj, zdravi vir energije, ki skrbi tudi za vitek pas
Datum Objave: 19.10.2018 ob 10:10