Odprta Kuhinja

Trik z vrečkami za zamrzovanje, ki vam bo spremenil življenje

Fotografija: CatLane/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Shranjevanje najrazličnejših živil bo tako še lažje in bolj ekološko!


Je tudi vaš vrt letošnjo sezono popolnoma ponorel? Če je odgovor da, imate verjetno v teh dneh kar nekaj dela s shranjevanjem domačih vrtnin in v tem primeru vam gotovo prav pridejo tudi plastične vrečke za zamrzovanje živil. Čeprav so v trgovinah na voljo v najrazličnejših velikostih, jih imamo doma navadno na zalogi le v eni ali dveh in včasih bi nam prav prišel spodnji trik, ki na čisto preprost način rešuje popolnoma vsakdanjo gospodinjsko zagato.

V vrečke za zamrzovanje pogosto shranjujemo različna živila, shranke in ostanke jedi, ki nato romajo v zamrzovalnik. A včasih se njihova količina ne sklada z velikostjo vrečke in bi nam slednja bolj prav prišla v manjši različici. Kaj storiti? V ta namen sicer obstajajo različne gospodinjske naprave za varjenje plastike, a če slednje nimate, lahko enak učinek dosežete tudi s pomočjo noža in štedilnika.Kot si lahko ogledate v zgornjem videu, velikost vrečke prilagodimo tako, da jo postavimo na leseno desko ali drugo podlago, ki je namenjena tovrstnemu početju. Nato pa na ognju štedilnika segrejemo nož in z njim povlečemo linijo po tistem delu vrečke, kjer si želimo začrtati nov rob.

Na ta način bomo dobili novo dimenzijo vrečke, vročina bo namreč poskrbela, da se bo plastika stopila in ponovno zlepila na delu, kjer smo začrtali linijo. Kako pripravno, kajne?
Preberite še: Priljubljena italijanska solata, v kateri porabimo star kruh

Fotografija: CatLane/Getty Images
Datum Objave: 2.8.2022 ob 16:08

Več iz te teme:

Vrečke

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja