Odprta Kuhinja

Trikotniki polente in solata s pečeno rdečo peso

Odpri galerijo
A+   A-
Zelo okusno!


Sestavine


Za trikotnike
- 350 ml jušne osnove
- 120 g hitro kuhane polente
- kozarček črnih oliv v olju
- 2 stroka česna
- oljčno olje

Za solato
- zelena solata
- srednje velik gomolj
- rdeče pese
- nekaj še lanskih šalotk
- žlica oljčnega olja
- žlička gorčice
- dober kis
- sol

ni podpisa
ni podpisa

Priprava


1. Rdečo peso dobro operite in neolupljeno narežite na polcentimetrske rezine. Specite jih v pečici na peki papirju (zraven špargljev v testu, na primer). Pečejo se nekje 40 minut, da so mehke, ko jih prebodete z vilicami.

2. V jušni osnovi skuhajte zelo gosto polento.

3. Nadevajte jo v naoljeno nizko okroglo posodo, pogladite z mokrimi dlanmi in pustite, da se ohladi.

4. Za tapenado izkoščičite olive in jih zmeljite v majhnem mikserju skupaj z oljem in česnom.

5. Ohlajeno polento zvrnite na desko, razrežite na osminke kot torto in rezine popecite na vročem oljčnem olju v ponvi ali na žaru. Na krožniku jo obložite s tapenado.

6. Ponudite kot prigrizek ali toplo predjed, s solato pa tudi kot glavno jed.

7. Za posebno okusen solatni preliv v blenderju zmešajte na olju popražene nasekljane šalotke, gorčico, malo kisa in sol. Če je pregost, dodajte žličko vode.

8. Z modelčki za piškote iz rezin pečene rdeče pese izrežite poljubne oblike. V skledo naložite očiščeno solato, premešajte s prelivom in dekorirajte s pečeno rdečo peso.

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 16.4.2019 ob 18:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: