Trojni čips
A+ A-
Za družabnost.
Sestavine
- 150 g korenčka, 150 g rdečega krompirja
- 150 g vijoličastega sladkega krompirja (batate)
- olje za cvrtje, sol
omaka
- kečap, veganska majoneza, kisle kumarice
Priprava
1. Korenček, krompir in batato olupimo in narežemo na palčke, kot za pomfri, in damo v tri sklede z vodo ločeno, da se ne obarvajo med seboj. V vodo damo po pol žličke soli – trik, da bodo palčke hrustljave.
2. Po pol ure jih dobro odcedimo, osušimo na papirnati brisači in ocvremo v olju. Pobiramo s penovko in odcedimo na cedilu, obloženem s papirnato brisačo. Solimo po okusu in ponudimo takoj! Recept preskusite še z rumenim krompirjem in rdečo peso.
3. Zraven ponudimo majonezo, kečap, kisle kumarice ali pa vse troje združimo s pikico tabaska, čilija in gorčice v omako mačje sanje, ki jih ponekod rečejo tudi omaka tisočerih otokov.
Namig: Če želimo res lepe palčke, bo ostalo veliko obrezkov za zelenjavno juho, ki je vedno zanimiva, če ne drugače, namesto čaja.
Fotografija: Hana Splichal
Poizkusite še: Začinjeni in praženi oreščki
Datum Objave: 30.12.2017 ob 08:12