Upamo, da niste pozabili na to smešno preprosto omako za testenine

Da, priznamo: s tiktoka. Ampak smo preskusili in zares je odlično. Namesto fete lahko uporabite mladi sir. Preprosteje ne gre.

Pečeni češnjevci s feto

Sestavine

  • 600 g češnjevih paradižnikov
  • zavitek fete ali primerljiva količina mladega sira v slanici
  • nekaj brizgov oljčnega olja
  • nekaj strokov česna (v lupini)
  • sol, poper, nekaj listkov bazilike
  • 400 g peresnikov

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. V pekač damo peki papir, v posodi pa pomešamo paradižnike z oljčnim oljem, poprom in (malo) soli. Razporedimo po pekaču in vmes položimo feto v kosu.

3. Postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 200 stopinj.

4. Pristavimo vodo za testenine in jih skuhamo po navodilih z embalaže.

5. Po 15 minutah lahko pri pečici vklopimo še funkcijo žar za približno 10 minut. Ko paradižniki spustijo tekočino, vsebino premešamo z žlico in vse skupaj razdelimo po štirih porcijah testenin. Potrudimo se, da zajamemo čim več okusne tekočine v pekaču.

6. Dodamo svežo baziliko in postrežemo.

Preberite še: Ekspresna kumarična solata, ki je obnorela tiktok

Fotografija: arhiv

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana