Odprta Kuhinja

Upamo, da niste pozabili na to smešno preprosto omako za testenine

Cesnjevci s feto
Odpri galerijo
A+   A-
Da, priznamo: s tiktoka. Ampak smo preskusili in zares je odlično. Namesto fete lahko uporabite mladi sir. Preprosteje ne gre.


Pečeni češnjevci s feto


Sestavine



  • 600 g češnjevih paradižnikov

  • zavitek fete ali primerljiva količina mladega sira v slanici

  • nekaj brizgov oljčnega olja

  • nekaj strokov česna (v lupini)

  • sol, poper, nekaj listkov bazilike

  • 400 g peresnikov


Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. V pekač damo peki papir, v posodi pa pomešamo paradižnike z oljčnim oljem, poprom in (malo) soli. Razporedimo po pekaču in vmes položimo feto v kosu.

3. Postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 200 stopinj.

4. Pristavimo vodo za testenine in jih skuhamo po navodilih z embalaže.

5. Po 15 minutah lahko pri pečici vklopimo še funkcijo žar za približno 10 minut. Ko paradižniki spustijo tekočino, vsebino premešamo z žlico in vse skupaj razdelimo po štirih porcijah testenin. Potrudimo se, da zajamemo čim več okusne tekočine v pekaču.

6. Dodamo svežo baziliko in postrežemo.
Preberite še: Ekspresna kumarična solata, ki je obnorela tiktok

Fotografija: arhiv
Datum Objave: 16.8.2022 ob 12:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja