Vaniljev semifreddo z oreščki

Domač sladoled zagotovo ne bo ostal neopažen, pa niti ga ni težko pripraviti. Preprosto, hitro in zabavno za vso družino. In tokrat ne potrebujete aparata za sladoled, kot vas utegnejo nekateri prepričevati.

Semifreddo vedno pripravljajte s čim bolj svežimi jajci, da ne boste imeli na koncu sladoleda z dodatkom salmonele. Tudi že odtajanega ne smete spet zamrzniti!

Sestavine

– 3 jajca 
– 0,4 l alpske smetane
– 6 žlice rjavega sladkorja
– 2 vaniljeva stroka
– 1,5 lončka oreščkov (orehi , mandlji, pistacija , lešniki)

Priporočamo še: Devet idej za pripravo domačega sladoleda

Priprava

1. Najprej si pripravimo oreščke  : v ponvico stresemo 2 žlici sladkorja in lonček mešanih oreščkov (pol lončka prepražimo na suho, za posip). Rahlo pomešamo in pustimo, da se sladkor začne taliti. Še malo pomešamo in odstavimo z ognja. Pustimo, da se ohladi.

2. Ohlajene sladke oreščke zmeljemo v multipraktiku (ne čisto v drobtine, pustimo manjše koščke, ki bodo hrustali pod zobmi).

3. Za semifreddo ločimo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo sladkor in vaniljeva semena, ki smo jih postrgali iz stroka. Penasto umešamo.

4. Posebej stepemo alpsko smetano, vendar naj ne bo pretrdo stepena. Enako naredimo z beljaki.

5. K rumenjakom primešamo sladke oreške, smetano in na koncu še sneg iz beljakov. Zmes prelijemo v keramično posodo in potresemo s preostalimi oreški, ki pa smo jih prepražili na suho.

6. Postavimo v zamrzovalnik za približno tri ure. Vsakih 45 minut premešamo (lahko tudi s paličnim mešalnikom), da bo zmes na koncu bolj zračna in puhasta.

Namig: Če niste pri volji, tudi ne bo nič narobe, če mešanje med zamrzovanjem izpustite. Zraven lahko postrežete sadno omako. Mi smo naredili rabarbarino.
Preberite še: TOP 15 receptov, ki so vedno hit poletja

Besedilo in fotografija: Saša Drobnič Škerjanec, Jagababa.si

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed