Vaniljeva rulada z listnatim testom, ki je hit na youtubu (VIDEO)

Pravzaprav: v tem preprostem receptu se skrivata dve sladici. Rulada, pri kateri testo in nadev skoraj zamenjata vlogi, pa še sladička v kozarcu. Kaj menite? Je to izziv za vašo spretnost?

 

Vaniljeva rulada

  • zavitek razvaljanega listnatega testa
  • vrečka praška za vaniljev puding (in sestavine, potrebne za puding)
  • žlica vaniljeve arome
  • 300 ml sladke smetane
  • 50 g mletih pistacij

Priprava

1. Vaniljev puding skuhamo po navodilih proizvajalca, nato primešamo vaniljevo aromo, pokrijemo s prozorno folijo in ohladimo.

2. Pečico vključimo na 180 stopinj, plitek pekač obložimo s peki papirjem.

3. Testo razprostremo in narežemo po širini na trakove, široke približno 2,5 cm. Na pekač jih zložimo tako, da med njimi pustimo malo prostora, saj narastejo. Nato postavimo v pečico za 15 minut.

4. Sladko smetano stepemo do čvrstega, nato počasi med mešanjem dodajamo hladen puding.

5. Na peki papir namažemo nekaj pudingove kreme ter nanjo položimo 5 pečenih trakov, nato znova namažemo kremo in sem ter tja potresemo mlete pistacije, nadaljujemo s plastjo pečenih trakov in postopek ponovimo. Na vrhu je smetana brez pistacij.

6. S peki papirjem to zloženko zvijemo v rulado ter postavimo v zamrzovalnik za uro do uro in pol ali v hladilnik za nekaj ur.

7. Ohlajeno odvijemo, potresemo z mletimi pistacijami in ponudimo.

Namig: Ostanek kreme naložite v kozarec, potresite z mletimi pistacijami in pečenimi trakovi ter postavite za nekaj časa v hladilnik.
Priporočamo še: Srnin hrbet: nostalgičen kolač, ki nas bo popeljal v dobre stare čase

Fotografije in video: Sonja Ravbar

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana