Vaniljeva rulada z listnatim testom, ki je hit na youtubu (VIDEO)

Pravzaprav: v tem preprostem receptu se skrivata dve sladici. Rulada, pri kateri testo in nadev skoraj zamenjata vlogi, pa še sladička v kozarcu. Kaj menite? Je to izziv za vašo spretnost?

 

Vaniljeva rulada

  • zavitek razvaljanega listnatega testa
  • vrečka praška za vaniljev puding (in sestavine, potrebne za puding)
  • žlica vaniljeve arome
  • 300 ml sladke smetane
  • 50 g mletih pistacij

Priprava

1. Vaniljev puding skuhamo po navodilih proizvajalca, nato primešamo vaniljevo aromo, pokrijemo s prozorno folijo in ohladimo.

2. Pečico vključimo na 180 stopinj, plitek pekač obložimo s peki papirjem.

3. Testo razprostremo in narežemo po širini na trakove, široke približno 2,5 cm. Na pekač jih zložimo tako, da med njimi pustimo malo prostora, saj narastejo. Nato postavimo v pečico za 15 minut.

4. Sladko smetano stepemo do čvrstega, nato počasi med mešanjem dodajamo hladen puding.

5. Na peki papir namažemo nekaj pudingove kreme ter nanjo položimo 5 pečenih trakov, nato znova namažemo kremo in sem ter tja potresemo mlete pistacije, nadaljujemo s plastjo pečenih trakov in postopek ponovimo. Na vrhu je smetana brez pistacij.

6. S peki papirjem to zloženko zvijemo v rulado ter postavimo v zamrzovalnik za uro do uro in pol ali v hladilnik za nekaj ur.

7. Ohlajeno odvijemo, potresemo z mletimi pistacijami in ponudimo.

Namig: Ostanek kreme naložite v kozarec, potresite z mletimi pistacijami in pečenimi trakovi ter postavite za nekaj časa v hladilnik.
Priporočamo še: Srnin hrbet: nostalgičen kolač, ki nas bo popeljal v dobre stare čase

Fotografije in video: Sonja Ravbar

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed