Odprta Kuhinja

Vaniljeve kocke z jagodnim pudingom

Odpri galerijo
A+   A-
Lahko bi jim rekli tudi jagodne kremšnite. Zapomnite si ta recept, da ga boste priročno pripravili kar v pekaču, ko boste gostili sladkosnedo družbo.


Sestavine



  • zavitek maslenega listnatega testa (kupimo že zvaljano)


Vaniljev nadev

  • 3 vrečke praška za vaniljev puding

  • 130 g sladkorja

  • 6 rumenjakov

  • 1 l mleka

  • 250 g masla sobne temperature


Jagodni nadev

  • 500 g jagod

  • 200 ml gostega jagodnega soka (nektar)

  • 120 g sladkorja

  • 3 vrečke praška za jagodni puding

  • 1,5 dl vode

  • 150 ml sladke smetane


In še

  • 300 ml sladke smetane

  • vrečka utrjevalca za smetano

  • čokoladni kosmiči


Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač iz pečice obložimo s peki papirjem in nanj položimo razvaljano listnato testo, nekajkrat ga zarežemo s konico noža ali prebodemo z vilicami. Pečemo ga 20 minut, nato ohladimo.

2. Rumenjake, prašek za puding in malo mleka razžvrkljamo.

3. Mleko damo s sladkorjem vred kuhat; ko zavre, primešamo rumenjakovo maso in skuhamo puding. Odstavimo in pustimo, da se ohlaja. Ko je nadev mlačen, dodamo maslo in z električnim mešalnikom dobro premešamo. Pustimo na strani.

4. Pripravimo še jagodni nadev: jagode očistimo in zmeljemo, dodamo sok in sladkor ter postavimo na ogenj.

5. Prašek za jagodni puding pomešamo z vodo, vlijemo v vroče jagode in skuhamo puding, nato ga ohladimo. Stepemo smetano in jo vmešamo v ohlajen jagodni puding.

6. V pekač za kremne rezine ali navaden višji pekač položimo pečeno testo, nanj nadevamo vaniljevo kremo in lepo pogladimo, sledi jagodni puding, ki ga tudi pogladimo.

7. Stepemo 3 dl sladke smetane z utrjevalcem in jo namažemo po jagodnem nadevu. Pekač postavimo v hladilnik.

8. Preden ponudimo, potresemo še s čokoladnimi kosmiči.

Priporočamo še: Limetina pita: 5 sestavin, brez peke in brez želatine (VIDEO)

Datum Objave: 17.4.2021 ob 07:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: