Vaniljeve kocke z jagodnim pudingom
Odpri galerijo
A+ A-
Lahko bi jim rekli tudi jagodne kremšnite. Zapomnite si ta recept, da ga boste priročno pripravili kar v pekaču, ko boste gostili sladkosnedo družbo.
Sestavine
- zavitek maslenega listnatega testa (kupimo že zvaljano)
Vaniljev nadev
- 3 vrečke praška za vaniljev puding
- 130 g sladkorja
- 6 rumenjakov
- 1 l mleka
- 250 g masla sobne temperature
Jagodni nadev
- 500 g jagod
- 200 ml gostega jagodnega soka (nektar)
- 120 g sladkorja
- 3 vrečke praška za jagodni puding
- 1,5 dl vode
- 150 ml sladke smetane
In še
- 300 ml sladke smetane
- vrečka utrjevalca za smetano
- čokoladni kosmiči
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač iz pečice obložimo s peki papirjem in nanj položimo razvaljano listnato testo, nekajkrat ga zarežemo s konico noža ali prebodemo z vilicami. Pečemo ga 20 minut, nato ohladimo.
2. Rumenjake, prašek za puding in malo mleka razžvrkljamo.
3. Mleko damo s sladkorjem vred kuhat; ko zavre, primešamo rumenjakovo maso in skuhamo puding. Odstavimo in pustimo, da se ohlaja. Ko je nadev mlačen, dodamo maslo in z električnim mešalnikom dobro premešamo. Pustimo na strani.
4. Pripravimo še jagodni nadev: jagode očistimo in zmeljemo, dodamo sok in sladkor ter postavimo na ogenj.
5. Prašek za jagodni puding pomešamo z vodo, vlijemo v vroče jagode in skuhamo puding, nato ga ohladimo. Stepemo smetano in jo vmešamo v ohlajen jagodni puding.
6. V pekač za kremne rezine ali navaden višji pekač položimo pečeno testo, nanj nadevamo vaniljevo kremo in lepo pogladimo, sledi jagodni puding, ki ga tudi pogladimo.
7. Stepemo 3 dl sladke smetane z utrjevalcem in jo namažemo po jagodnem nadevu. Pekač postavimo v hladilnik.
8. Preden ponudimo, potresemo še s čokoladnimi kosmiči.
Priporočamo še: Limetina pita: 5 sestavin, brez peke in brez želatine (VIDEO)
Datum Objave: 17.4.2021 ob 07:04