Vaniljeve kocke z jagodnim pudingom

Lahko bi jim rekli tudi jagodne kremšnite. Zapomnite si ta recept, da ga boste priročno pripravili kar v pekaču, ko boste gostili sladkosnedo družbo.

Sestavine

  • zavitek maslenega listnatega testa (kupimo že zvaljano)

Vaniljev nadev

  • 3 vrečke praška za vaniljev puding
  • 130 g sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 1 l mleka
  • 250 g masla sobne temperature

Jagodni nadev

  • 500 g jagod
  • 200 ml gostega jagodnega soka (nektar)
  • 120 g sladkorja
  • 3 vrečke praška za jagodni puding
  • 1,5 dl vode
  • 150 ml sladke smetane

In še

  • 300 ml sladke smetane
  • vrečka utrjevalca za smetano
  • čokoladni kosmiči

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač iz pečice obložimo s peki papirjem in nanj položimo razvaljano listnato testo, nekajkrat ga zarežemo s konico noža ali prebodemo z vilicami. Pečemo ga 20 minut, nato ohladimo.

2. Rumenjake, prašek za puding in malo mleka razžvrkljamo.

3. Mleko damo s sladkorjem vred kuhat; ko zavre, primešamo rumenjakovo maso in skuhamo puding. Odstavimo in pustimo, da se ohlaja. Ko je nadev mlačen, dodamo maslo in z električnim mešalnikom dobro premešamo. Pustimo na strani.

4. Pripravimo še jagodni nadev: jagode očistimo in zmeljemo, dodamo sok in sladkor ter postavimo na ogenj.

5. Prašek za jagodni puding pomešamo z vodo, vlijemo v vroče jagode in skuhamo puding, nato ga ohladimo. Stepemo smetano in jo vmešamo v ohlajen jagodni puding.

6. V pekač za kremne rezine ali navaden višji pekač položimo pečeno testo, nanj nadevamo vaniljevo kremo in lepo pogladimo, sledi jagodni puding, ki ga tudi pogladimo.

7. Stepemo 3 dl sladke smetane z utrjevalcem in jo namažemo po jagodnem nadevu. Pekač postavimo v hladilnik.

8. Preden ponudimo, potresemo še s čokoladnimi kosmiči.

Priporočamo še: Limetina pita: 5 sestavin, brez peke in brez želatine (VIDEO)
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed