Vaniljeve kocke z jagodnim pudingom

Lahko bi jim rekli tudi jagodne kremšnite. Zapomnite si ta recept, da ga boste priročno pripravili kar v pekaču, ko boste gostili sladkosnedo družbo.

Sestavine

  • zavitek maslenega listnatega testa (kupimo že zvaljano)

Vaniljev nadev

  • 3 vrečke praška za vaniljev puding
  • 130 g sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 1 l mleka
  • 250 g masla sobne temperature

Jagodni nadev

  • 500 g jagod
  • 200 ml gostega jagodnega soka (nektar)
  • 120 g sladkorja
  • 3 vrečke praška za jagodni puding
  • 1,5 dl vode
  • 150 ml sladke smetane

In še

  • 300 ml sladke smetane
  • vrečka utrjevalca za smetano
  • čokoladni kosmiči

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač iz pečice obložimo s peki papirjem in nanj položimo razvaljano listnato testo, nekajkrat ga zarežemo s konico noža ali prebodemo z vilicami. Pečemo ga 20 minut, nato ohladimo.

2. Rumenjake, prašek za puding in malo mleka razžvrkljamo.

3. Mleko damo s sladkorjem vred kuhat; ko zavre, primešamo rumenjakovo maso in skuhamo puding. Odstavimo in pustimo, da se ohlaja. Ko je nadev mlačen, dodamo maslo in z električnim mešalnikom dobro premešamo. Pustimo na strani.

4. Pripravimo še jagodni nadev: jagode očistimo in zmeljemo, dodamo sok in sladkor ter postavimo na ogenj.

5. Prašek za jagodni puding pomešamo z vodo, vlijemo v vroče jagode in skuhamo puding, nato ga ohladimo. Stepemo smetano in jo vmešamo v ohlajen jagodni puding.

6. V pekač za kremne rezine ali navaden višji pekač položimo pečeno testo, nanj nadevamo vaniljevo kremo in lepo pogladimo, sledi jagodni puding, ki ga tudi pogladimo.

7. Stepemo 3 dl sladke smetane z utrjevalcem in jo namažemo po jagodnem nadevu. Pekač postavimo v hladilnik.

8. Preden ponudimo, potresemo še s čokoladnimi kosmiči.

Priporočamo še: Limetina pita: 5 sestavin, brez peke in brez želatine (VIDEO)
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana