Veganska robidova strjenka

Osvežilna hitro pripravljena sladica za dolge poletne večere.

Sestavine

– 1 lonček robidnic
– 1 pločevinka kokosovega mleka
– sok pol limone
– 1 žlica kokosovega sladkorja
– 2 žlici sladkorja
– pol žličke agar agarja

Priprava

1. Robidnice dobro pretlačimo ali zmiksamo ter precedimo skozi fino cedilo, ki bo zadržalo semena.

2. Sok robidnic vlijemo v lonec, dodamo kokosovo mleko, sok limone, sladkor in agar agar. Premešamo in zavremo, nato na srednjem ognju kuhamo še 2 minuti in občasno premešamo. Odstavimo z ognja, nekoliko ohladimo in prelijemo v majšne kozarčke. Pustimo na pultu, da se popolnoma ohladi. Na začetku hlajenja tekočino z žličko rahlo premešamo, da zmes poenotimo, saj se sicer kokosovo mleko rado loči. Ko se začne strjevati in postane zmes homogena, ne mešamo več, ampak zgolj pustimo, da
se ohladi, nato pa pokrijemo in prestavimo za vsaj 2 uri v hladilnik, še bolje čez noč.

3. Pred postrežbo strjenke vzamemo iz hladilnika, dodamo sveže jagodičevje in kokosove ostružke.

Poizkusite še: Sočna torta z breskvami

Recept in fotografija: Vibrant plate

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed