Verrine s papriko

… po domače: paprika v kozarčku.


Za štiri. Ohlajanje: ura in pol.

Sestavine

– 500 g rdeče paprike, razpolovljene, očiščene
– 4 stroki česna
– 3–4 žlice paradižnikove pasate ali koščkov
– 100 g kisle smetane
– 2–3 žlice limonovega soka, tabasko
– 2 žlici pinjol, ščep sladkorja
– 8 vejic timijana (s cvetovi, 4 prihranite za okras)
– 2 žlici narezanih črnih oljk
– žlica kaper v slanici, oljčno olje

Priprava

1.Namestimo pladenj za peko, razgrejemo pečico (220 stopinj) ali žar.

2. Na pladenj razporedimo paprike (lupina navzgor) in česen ter pečemo tako dolgo, da se na lupini začnejo delati mehurji. Vzamemo iz pečice in pokrijemo z vlažnim prtičkom, dokler se ne ohladi, nato papriko in stroke česna olupimo ter zmeljemo s paradižnikom in kislo smetano. Zmes naj bo kremasta, če je treba, prilijemo nekaj vode.

3. Začinimo z limonovim sokom, ščepom sladkorja, tabaskom ter soljo in poprom. Naložimo v kozarčke in ohlajamo uro in pol.

4. V tem času na suho v ponvi popečemo pinjole in jih v skledi zmešamo z nasekljano polovico timijana, oljkami in kaprami. Dodamo še nekaj preostalega limonovega soka.

5. Ko je jed ohlajena, preliv razdelimo po kozarčkih in postrežemo.

Naslovna fotografija: Stockfood

Preberite še: Nadevane paprike z lečo in salamo

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.