Vinski žele s pomarančo
A+ A-
Igranje z agregatnim stanjem pijače, ki te dni slavi.
Sestavine
- 4 dl rdečega vina
- lupinica 1 biopomaranče
- 3 klinčki
- 80 g sladkorja (po okusu lahko tudi več ali manj)
- 4 lističi želatine
- 1 dl sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- 2–3 žlici sladkorja
Priprava
1. Vinu dodamo lupinico cele pomaranče in klinčke ter zavremo. Pustimo vreti, dokler 1/3 vina ne izpari.
2. Namočimo želatino v hladni vodi.
3. Vino odstavimo, dodamo sladkor in mešamo, da se stopi. Dodamo želatino, nalijemo v kozarčke ali modelčke in ohladimo čez noč.
4. Pomarančni sirup: sok in sladkor vremo v kozici, dokler se zmes ne zgosti v sirup. Popolnoma ohladimo.
5. Žele postrežemo s stepeno sladko smetano in sirupom.
Priporočamo še: Čokoladna torta z rdečim vinom
Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 8.11.2018 ob 09:11