Vitaminska solata

Vitamini bodo iz sklede kar poskakovali.

Sestavine

– endivija
– mlada čebula
– jabolko
– jabolčni kis
– poper
– sol

Priprava

1. Endivijo očistimo in narežemo na trakove. Razrahljamo jo, speremo v skledi hladne vode, ki smo ji dodali žličko kisa za osvežitev, ter pustimo na cedilu.

2. Pri res mladi čebuli, debeli za en prst, lahko uporabimo skoraj vse, komaj odebeljeno čebulico, steblo in vsaj tretjino zelenih listov. Narežemo na kolobarje.

3. Jabolka razrežemo na četrtine, odstranimo peščišče, nato narežemo na kar najbolj enako velike kocke.

4. Jabolčni kis (količino odmerimo glede na to, kako močan je, raje manj kot več) zmešamo s soljo in poprom. Olje ni potrebno.

5. Solato naložimo v dve manjši skledi, pokapljamo s prelivom in ponudimo z rezinami opečenega kruha ali lahkimi sendviči.

Poizkusite še: Koromač iz pečice

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana